Evcil Hayvan İle Yaşamanın Faydaları Nelerdir?

Yapılan bilimsel araştırmalara göre evcil hayvanlar ile yaşamak pek çok hastalığa ve sağlık problemine iyi gelmektedir.

Evcil Hayvan İle Yaşamanın Faydaları Nelerdir?

Evcil Hayvan İle Yaşamanın Faydaları Nelerdir?

Yapılan bilimsel araştırmalara göre evcil hayvanlar ile yaşamak pek çok hastalığa ve sağlık problemine iyi gelmektedir. Kalp hastalıkları, tansiyon, depresyon ve anksiyete bu hastalıkların başında gelmektedir. Evcil hayvan ile birlikte yaşamanın fiziksel ve ruhsal açıdan pek çok faydası bulunmakla birlikte özellikle çocukların duygusal gelişimi için son derece yararlıdır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki evcil hayvan ile büyüyen çocuklarda alerji ve astıma yakalanma oranı çok düşüktür. Aynı zamanda evcil hayvanla büyüyen çocuklar, yetişkin olduklarında çevrelerine karşı daha duyarlı, daha merhametli ve en önemlisi daha sosyal birer insan haline gelmektedirler. Tüm bunların yanında evcil hayvanların insanlar üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Evcil hayvanlar ile sık sık oynayan ya da vakit geçiren insanlar daha dengeli bir ruh haline sahip olurlar. Bunun nedeni ise evcil hayvanlarla oynarken salgıladıkları dopamin ve serotonin hormonlarıdır, bu da doğal bir sakinleştiricidir.

Evcil hayvanların bakımı sayesinde özellikle çocuklarda sorumluluk duygusu gelişmektedir. Bu da gelecekteki hayatlarında daha bilinçli bireyler olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda evcil hayvanlarla büyümek, çocukların empati yapma yetisini de geliştirmektedir. Diğer hayvan sahipleriyle karşılaşmak da sosyalleşme anlamında pozitif etkiler yaratmaktadır.

Özellikle metropollerde yalnızlaşmak, büyük ruhsal sorunlara neden olabilmektedir. Evcil hayvanlar bu anlamda bireylerin yalnızlık duygusundan kurtulmalarını sağlamaktadır. Özellikle yalnız yaşayan yaşlılar için evcil hayvanlar, onların hayata tutunması açısından son derece önemlidir. Yaşlı kimselerin evcil hayvan sahibi olması, onların daha hareketli ve sosyal bir yaşam sahibi olması demektir.

Depresyon, yine özellikle büyük şehirlerde en sık karşılaşılan ruhsal problemlerden biridir. Bir evcil hayvana sahip olmak, depresyondan çabuk kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Evcil hayvanlarla vakit geçirmek günlük hayatın getirdiği stresten uzaklaşılmasını sağlamaktadır.