Eşsiz görünümlü bir kedi ırkı; Bambino

Bambino, tüysüz bir Sphynx ile kısa bacaklı Munchkin arasında bir melez olan, son derece tartışmalı tartışmalı, deneysel bir kedi türüdür.

Eşsiz görünümlü bir kedi ırkı; Bambino

Bambino, tüysüz bir Sphynx ile kısa bacaklı Munchkin arasında bir melez olan, son derece tartışmalı tartışmalı, deneysel bir kedi türüdür. Cins o kadar yenidir ki, onlar hakkında henüz çok fazla şey bilinmemektedir ancak gelişimleri birçok tartışmalara neden olmuştur.

Irka Genel Bakış

AĞIRLIK: 2,5 ila 4 kilo
UZUNLUK: Yaklaşık bir buçuk fit uzunluğunda
TÜY: Uzun
TÜY RENGİ: Siyah, beyaz, krem, kahverengi
GÖZ RENGİ: Mavi
YAŞAM BEKLENTİSİ: Yaklaşık 12 yıl

 

 

 

 

 

Bambino Kedisinin Özellikleri

Sevgi Düzeyi: Yüksek
Dostluk: Yüksek
Çocuk Dostu: Yüksek
Hayvan Dostu: Yüksek
Egzersiz İhtiyaçları Orta
Şakacılık: Yüksek
Enerji Seviyesi: Orta
Zeka: Orta
Tüy Dökülme Miktarı:

Düşük

 

 

 

 

 

 

Bambino Kedisinin Tarihi

Bambino kelimesi İtalyanca’da 'bebek' anlamına gelir ve bu cins kediler, kısa bacakları ve tüysüzlüğü nedeniyle bu ismi almıştır. Bu ırk, çekinik tüysüz genli Sphynx kedisi ile baskın kısa bacaklı gene sahip Munchkin kedisi arasındaki melezlemenin sonucudur.

İlk olarak 2005 yılında kaydedilmiştir, bu yüzden çok yeni bir türdür ancak popülaritesi hızla artmaktadır. Uluslararası Kedi Derneği, Bambino'yu deneysel bir cins olarak kabul etmektedir. Ancak bu konuda diğer otoriteler; Cat Fanciers Association (CFA) ve American Cat Fanciers Association (ACFA), estetik nedenlerle bu genetik anormalliklerin üremesini teşvik etmek istemediklerini açıkça belirtmişlerdir.

Bambino Kedi Bakımı
Cinsin, Sphynx ve Munchkin'in birçok özelliğine sahip olduğu bilinmektedir. Eşsiz görünümlerinin yanı sıra çok sevecen ve karakterli kediler olma eğiliminde oldukları için bazı insanlara hitap ederler.

Çok oyunbaz oldukları ve insanlarla çevrelenmeyi sevdikleri biliniyor. Düzenli olarak uzun süre bırakılmaya uygun bir kedi değillerdir. Ayrıca çok sosyal ve arkadaş canlısı oldukları için nazik çocukların ve diğer hayvanların bulunduğu evlere de uyabilirler.

Daha kısa bacaklarına rağmen, Bambinolar enerjik ve şaşırtıcı derecede çevik olmalarıyla bilinirler. Evinizde ya da evinizin etrafında bol miktarda oyuncak bulundurmanız faydalı olacaktır. Bu, onları eğlendirmeye ve can sıkıntısının bir sonucu olarak gelişen problem teşkil edebilecek davranışlarını önlemeye yardımcı olacaktır. Daha kısa bacakları daha kolay yorulabilir ve uzun bacaklı bir kedi kadar yükseğe veya uzağa zıplayamazlar.

Bazı insanlar, hipoalerjenik bir cins olduklarına inandıkları için Bambino'ya ilgi duyabilirler. Tüylerinin tam kürklü kediler kadar bol olmadığı doğru olsa da yine de çok hafif tüyleri vardır. Bu, bazı insanların alerjilerini tetikleyebilir.

Tüyleri de normal bir kediden çok daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Bu, cinsin tartışmalarından biridir. Kürk olmaması, soğuğu hissetmeye çok daha duyarlı oldukları ve ciltlerinin daha kolay yaralanabileceği anlamına gelmektedir.

Ayrıca güneş yanığından muzdarip olma olasılıkları çok daha yüksektir. Bambinonuzu dışarı çıkarırsanız, kediler için üretilen güneş kremi kullanmalı veya çok güneşli havalarda dışarıda olmadıklarından emin olmalısınız. Genellikle kapalı bir yaşam tarzı yaşamaya çok uygundurlar.

Normal bir emici kaplamaya sahip olmadıkları için derileri genellikle çok daha yağlıdır. Bu, bakteriyel, maya enfeksiyonları gibi cilt problemleri geliştirmeye daha yatkın olabilecekleri anlamına gelir. Normal kedilerin aksine, tüylerini temiz tutmak için düzenli banyo yapmaları gerekir.

Yaygın Sağlık Sorunları

Çok yeni bir tür oldukları için olası kalıtsal koşullar hakkında pek bir şey bilinmemektedir. Bununla birlikte, Bambino'nun Sphynx ve Munchkin'de görülen bazı sorunları kendi bünyelerinde geliştirmeye eğilimli olabileceğini varsaymak güvenlidir. Bu sağlık sorunları, özellikle yetiştirilme biçimlerinden kaynaklanmaktadır. Onları bu kadar tartışmalı yapan da budur.

Cilt Koşulları: Daha önce de belirtildiği gibi Bambino, Sphynx gibi, bakteriyel cilt rahatsızlıkları ve enfeksiyonları geliştirme olasılığı daha yüksektir. Bu, ciltlerinin yağlılığını ve artan kıvrım sayılarını düzenleyememelerinden kaynaklanır.

Lordosis: Bu, herhangi bir kedide ortaya çıkabilen bir durumdur ancak kısa bacaklı cinslerde daha yaygın olduğu gösterilmiştir. Omurganın aşırı derecede içe doğru kıvrılmasını içerir ve bu, bazı hayati organlara baskı uygular. Bazı durumlarda ölümcül olabilir.

Pectus Excavatum: Bu, Munchkinlerde daha yaygın olduğu gösterilen başka bir durumdur ve göğüs kemiğinin çöktüğü yerdir. Bu problemi olan kediler, yaşam kalitelerini ciddi şekilde etkileyebileceğinden, korunmuş bir prognoza sahip olabilirler. Solunum sorunları, iştahsızlık ve kilo kaybı gibi çeşitli sorunlara neden olabilir.

Diyet ve Beslenme

Tüm kedilerin kaliteli bir diyetle beslenmesi gerekir ve Bambino da istisna olmayacak. Zorunlu etoburlardır ve yiyeceklerinin özellikle kediler için geliştirilmiş yüksek proteinli olması gerekir.

Artıları

  • Oynak ve sevecen
  • Tüysüz tüyleri daha az zarar verir ve bu da alerjilere yardımcı olabilir.
  • Saygılı çocuklar ve diğer kedi veya köpeklerle iyi geçinir

Eksileri

  • Olası sağlık sorunları etrafında tartışma
  • Gürültülü olabilir
  • Tüysüz ciltlerinin ekstra dikkat ve bakıma ihtiyacı vardır