En Sağlıklı 7 Küçük Köpek Irkı

Herhangi bir köpeğin gelecekteki sağlığını tam olarak tahmin etmek imkansızdır. Bununla birlikte, türün özelliklerine dayanarak, mantıklı bir tahminde bulunabiliriz.

En Sağlıklı 7 Küçük Köpek Irkı

Herhangi bir köpeğin gelecekteki sağlığını tam olarak tahmin etmek imkansızdır. Bununla birlikte, türün özelliklerine dayanarak, mantıklı bir tahminde bulunabiliriz.

En Sağlıklı 7 Küçük Köpek Irkı

Herhangi bir köpeğin gelecekteki sağlığını tam olarak tahmin etmek imkansızdır. Bununla birlikte, türün özelliklerine dayanarak, mantıklı bir tahminde bulunabiliriz. Tıbbi sorunları olduğu bilinen ırklar bile uzun ve sağlıklı bir hayat sürebilir. Bununla birlikte, mümkün olan en kısa sürede önlem alabilmeniz için her cinsi etkileyen olası koşulların farkında olmalısınız. Bu liste, birkaç bilinen tıbbi durumu olan ve genellikle sağlıklı olan küçük köpek ırklarını içerir.

Affenpi̇nscher

İlk olarak, en sağlıklı küçük köpek ırkı listemizde, kalbinizi çalacak sevimli bir dostumuz var. Affenpinscher'dan bahsediyoruz. Bu cins, taklitleri ile sizi güldürme yeteneğinden dolayı Maymun Köpek olarak da bilinir. Affenpinscher ile yaşayan insanlar size onun hassas, cesur, akıllı olduğunu ve küçük vücudunun onu herhangi bir tehditten evini korumaya alıkoymadığını söyleyecektir. Affenpinscher, tıpkı birçok küçük köpek cinsi gibi kalça displazisine, patellar çıkıklığa ve Legg- Calve -Perthes hastalığına eğilimlidir. Ama sağlam bir köpektir ve 12-14 yaş civarında yaşar.

Bolognese

Bolognese'nin en çarpıcı küçük köpek ırklarından biri olduğu inkar edilemez. Oynak doğası, dost canlısı davranışı ve sahiplerine bağlılığıyla Bolognese’in, evin etrafında olması harika bir duygu. Sağlık sorunlarına gelince, Bolognese'nin küçük köpek ırklarında duyacağınız olağan sorunları vardır. Kalça displazisi, yerinden çıkabilecek diz kapakları ve Legg-Calve-Perthes hastalığı. Ama ömrü 12-14 yıl arasında olan dayanıklı bir köpek. Bolognese, istediklerini elde etme ve mükemmel manipülatif becerilere sahip olma yetenekleri ile bilinir.

Havanese

En sağlıklı küçük köpek ırkları arasında yer alan bir diğer tüylü köpek ise Havanese'dir. Dikkatle bakan ve neler olup bittiğini tepeden gözlemlemeyi seven harika bir aile köpeğidir. Küçük boyutuna rağmen, büyük bir köpek kadar egzersize ihtiyacı var, yoksa evin etrafında bitmiş ve parçalanmış tuvalet kağıdı bulacaksınız. Havanese, kalça ve dirsek displazisi anlamına gelen tipik küçük köpek problemlerine sahiptir, bu nedenle evlat edinmeden önce bu koşullar hakkında yetiştiriciye danışmanız gerekir. Bu cins ayrıca sağırlık ve katarakta eğilimlidir, ancak 13-15 yıla kadar yaşayabilir.

Coton De Tulear

Bolognese'ye benzer şekilde, Cotton de Tulear, etkileyici gözleri ve sevimli yüzü ile herkesin kalbini eriten sevimli, kabarık bir köpek. Nazik bir eğilimi vardır ve aile içinde takılmayı, onların hayatlarının bir parçası olmayı severler. Buna ek olarak, çocuklara, diğer köpeklere ve evcil hayvanlara karşı şefkatlidir. Cotton de Tulear’de bazı hastalıklar mevcut; kalça displazi, progresif retinal atrofi ve yerinden kayan dizler. Bununla birlikte, köpeğinizi ne yaptığını bilen saygın bir yetiştiriciden alırsanız, bu tatlı köpekle herhangi bir problem yaşamayacaksınız.

Lakeland Terrier

Lakeland Terrier yaradılışından avlanma güdülü olduğundan en sağlıklı küçük köpek ırklarından biri olması şaşırtıcı değil. Çocuklarla ve diğer köpeklerle iyi geçinen inatçı, alıngan ve zeki bir dost. Lakeland Terrier'ın büyük bir sağlık sorunu yoktur, ancak Legg-Perthes ve von Willebrand hastalığına dikkat etmelisiniz. Bu sevimli küçük köpekle yaklaşık 12-16 yıl geçirebilirsiniz.

Norfolk Terrier

Birkaç sağlık sorunu olan başka bir terrier Norfolk'tur. Bu köpek, bu kadar küçük bir vücut için şaşırtıcı derece korkusuz bir karaktere sahiptir. Norfolk mükemmel bir arkadaştır ve her zaman biraz eğlenmeye hazırdır. O kadar hareketli ki, ona yetişemeyebilirsiniz. Sağlığına gelince, Norfolk Terrier'in cins olarak çok sorunu yoktur. Kalça displazisi ve MVD (kalp anormalliği) dışında. Norfolk ayrıca aşılara duyarlıdır, bu nedenle aşılamadan sonra onu yakından takip etmek isteyebilirsiniz. Ortalama 12-15 yıllık bir ömrü vardır.

Schipperke

Schipperke olarak da bilinen küçük kara şeytan, en sağlıklı köpek ırkları listemizin sonuncusudur. Çarpıcı tüyü ve alıngan karakteri ile göze çarpan güzel bir köpektir. Küçük boyutuna rağmen, Schipperke'nin büyük bir kişiliği var ve mükemmel bir bekçi köpeği. Ömrü 13-15 yıl arasında olan uzun ömürlü bir türdür ve çok az tıbbi sorunu vardır. Bunlar; epilepsi, hipotiroidizm (tiroid yetmezliği) ve Mukopolisakkaridoz Tip IIIB adı verilen nadir bir genetik mutasyon rahatsızlığıdır. En sağlıklı küçük köpek ırkları listemizdeki her köpeğe aşık olduğunuza eminiz.