En Popüler 5 Doodle Köpek Irkını Tanıyın

Doodle köpek ırkları son derece popüler hale geldi.

En Popüler 5 Doodle Köpek Irkını Tanıyın

 

En Popüler 5 Doodle Köpek Irkını Tanıyın

Doodle köpek ırkları son derece popüler hale geldi.Onlara televizyonda rastlamış veya doodle sahibi bir arkadaşınız olabilir.Dünya çapında ün kazandıktan sonra, doodle köpekler, sahip olunması gereken melez köpeklerdir.

Eğer doodle sahibi birini tanıyorsanız size eğitilebilir, sevecen ve zeki olduklarını söyleyeceklerdir.Onlarla ilgili en iyi şey, en iyi kalıtsal genleri almış olmalarıdır.Bu onları hipoalerjenik ve tüy dökmeyen yapar.

Bir tasarım köpeği olarak kabul edilen bu köpek cinsi ile asla yanlış gidemezsiniz.Farklı saf ırklar arasında bir melezlemedir.Saf ırkların bu kadar yüksek talep görmesinin nedeni, tamamen kendilerine özgü olmalarıdır.Standart bir görünüm, mizaç veya renk yoktur.

Eğer bir Doodle köpek cinsi arayışındaysanız doğru yerdesiniz.Bu yazıda en popüler 5 doodle köpek ırkına yakından bakacağız.

Goldendoodle

Goldendoodle, piyasadaki en popüler doodle köpek ırklarından biridir.Bir Poodle ve Golden Retriever arasında bir melezdir.Sevimli ve kabarık görünümleri onları sahip olunması gereken bir köpek haline getirir.En sevimli köpek ırkını arıyorsanız, Goldendoodle mükemmel bir seçenektir.

Her Goldendoodle sahibi size uysallık, akıllılık, sadakat ve saldırgan olmama gibi olumlu kişilik özelliklerinden bahsedecektir.Cinsle ilgili bir başka harika şey de çok sosyal olmasıdır.Hatta duygusal destek köpeği, terapi köpeği veya hizmet köpeği olarak da kullanılabilir.

Goldendoodle'ı eğitmek söz konusu olduğunda eğitilmeleri çok kolay olduğu için hiçbir sorun yaşamazsınız.Genel olarak, hemen hemen herkesle, özellikle de çocuklarla iyi geçinirler.Harika bir aile üyesi olurlar.

Goldendoodle’lar haklı olarak en popüler doodle cinsidir.Her zaman oyuncak ayıya benzeyen bir köpek istediyseniz, onun mükemmel bir seçim olduğunu göreceksiniz.

Maltipoo

Herkesin takıntılı olduğu bir diğer popüler doodle köpek türü de Maltipoo'dur.Hem zihinsel uyarım hem de fiziksel aktivite gerektiren bir köpektir.Poodle ve Maltese karışımı olan bu köpek, hayatına sosyal bir köpek eklemek isteyenler için ideal bir doodle.

Bir Maltipoo almaya karar vermeden önce, tüy dökme eğiliminde olduğunu aklınızda bulundurmanız önemlidir.Hem Maltese hem de Poodle enerjik köpekler olduğundan, Maltipoo'nun fiziksel aktivite talep etmesi açıktır.Maltipoo müthiş bir köpek ırkıdır.Cinsle ilgili bir diğer harika şey, siyahtan kayısı kırmızısına kadar çeşitli renklerde olmasıdır.Bu nedenle, seveceğiniz bir Maltipoo mutlaka vardır.

Labradoodle

Poodle ve Labrador'u seviyor musunuz? O zaman, Labradoodle’a göz atmalısınız.Anında aşık olacağınız çeşitli kürk renkleri vardır.Sizi mutlu edecek popüler bir melez karışımıdır.

Herkes Poodle ve Labrador'u bildiği için Labradoodle'ın özelliklerini anında tanıyacaktır.Bu türünün tek örneğidir.Kayısı, çikolata, krem, kırmızı ve karamel olmak üzere dokuz farklı renkten birini seçebilirsiniz.  

Labradoodle, eğitilmesi kolay, zeki, sevecen ve arkadaş canlısı bir köpektir.Bununla birlikte, sevgiye ihtiyaç duyarlar ve değer verdikleri kişilerin yanında olmaları gerekir.Büyük Doodle’ların egzersiz yaptıklarından ve aktif olduklarından emin olmanız gerekir.

Daha küçük Doodle’lar bile zinde kalmak için yürüyüşlere ve oyun zamanına ihtiyaç duyar.Labradoodle, mükemmel bir hizmet ve terapi köpeğidir.Hatta çoğu spor dalında da başarılıdır.Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla dost olduğu için köpeğinizi gittiğiniz her yere götürebilirsiniz.

Aussiedoodle

Eşsiz bir doodle köpek cinsi edinmek istiyorsanız, Aussiedoodle'ı almayı düşünmelisiniz.Bu doodle cinsi, Poodle ve Avustralya Çoban Köpeği arasında bir karışımdır.Ancak, sahiplenmeden önce tüylerini temizlemeye hazır olmalısınız. 

Avustralya Çoban Köpeği zaten çok tüy döktüğü için, Aussiedoodle'ın da tüy dökmesi mantıklıdır.Ancak aynı zamanda bir Poodle karışımı olduğu için çok fazla tüy dökmez.Aussiedoodle aynı zamanda çalışan bir köpektir. 

Aussiedoodle'ınızı yürüyüşe çıkarmaya ve egzersiz yapmasını sağlamaya hazır olun.Bu, onun şiddet içeren davranışlarda bulunmasını önlemeye yardımcı olacaktır.Doodle'ı zihinsel ve fiziksel olarak uyarılmış tutarak endişelenecek bir şeyiniz olmayacaktır.  

Merle kürk rengi, Aussiedoodle'ı nadir bir cins yapar.

Huskydoodle

Son olarak, Huskydoodle, trend olan bir doodle türüdür.Bu yazıda bahsedilen diğer doodle köpek ırkları kadar popüler olmayabilir.Ancak hipoalerjenik olması ve tüy dökmemesi nedeniyle mükemmel bir seçenektir. 

Huskydoodle, Poodle ve Sibirya kurdu arasında bir karışımdır.Ağırlığı 60 kilodan fazladır ve her zaman yürüyüşe hazırdır.Eşsiz özellikleri arasında kalın bir kürk ve yeşil veya mavi gözler bulunur.Huskydoodle, süper arkadaş canlısıdır ve her zaman yeni arkadaşlar edinmeye hazırdır.

Doodle'ı hareket halindeyken yanınıza alın.Sevildiğinizi ve tamamen tatmin olduğunuzu hissetmenizi sağlayacaktır.Huskydoodle, sizi asla terk etmeyecek, son derece sadık bir doodle'dır.