En Küçük Köpek Irkları

Köpeğinizin sonsuza kadar sevimli bir köpek yavrusu olarak kalmasını istemez misiniz? Eh, tüm köpekler büyümek zorundadır

En Küçük Köpek Irkları

Köpeğinizin sonsuza kadar sevimli bir köpek yavrusu olarak kalmasını istemez misiniz? Eh, tüm köpekler büyümek zorundadır. Ama bu köpekler kesinlikle sonsuza kadar ufak boyutunda kalacak. En dost canlısı ve küçük oyuncak köpek ırklarından bazılarını (genellikle 3 ila 15 kilo ağırlığındaki küçük köpek ırklarını) topladık.

Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız veya büyük bir evcil hayvan için çok fazla yeriniz yoksa, bu küçük boylu köpekler sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Bu köpeklerin boyutları ufak olsa da bu eksikliği, sadakat, oynaklık ve bolca kucaklamayla telafi etmekten daha fazlasını yapıyorlar. Tüylü küçük bir arkadaş edinmeyi düşünüyorsanız, işte dikkate almanız gereken bazı köpek ırkları.

Affenpinscher: Affenpinscher, bir maymunun yüzü ve kötü doğasıyla eğlenceyi seven, bazen yaramaz bir kişiliğe sahiptir. Affenpinscher, en eski küçük türlerden biridir ve yetiştirildiği Orta Avrupa'da "bıyıklı küçük şeytan" olarak anılmıştır. Bu tel tüylü terrier benzeri cins, gerçekte olduğundan çok daha büyük bir köpek olduğunu düşünüyor.

Brussels Griffon: Griffler dört renkte (kırmızı, siyah, bronz ve kırmızımsı kahverengi), iki post tipinde (düz ve dalgalı) ve sevimli bir sakala sahip! Cins, sahiplerine yakın olmayı tercih ediyor. Sosyal olan ve kolay eğitilen Griff, genellikle diğer evcil hayvanlar ve iyi huylu çocuklarla iyi geçinir.

Cavalier King Charles Spaniel: Bu zarif, enerjik oyuncak cinsi bir ailenin parçası olarak büyür. Herhangi bir yaşam durumuna kolayca uyum sağlayabilir, arkadaş canlısı ve eğitilmesi kolaydır.

Chihuahua: Hem uzun hem de kısa tüylü Chihuahualar, büyük kişiliklere sahip küçük köpeklerdir. Eğlenceli, coşkulu ve sadık olan cins, ailenin kralı veya kraliçesi olduğunu düşünüyor. Chihuahualar, sahiplerinin kucağında koşmayı, oynamayı ve zaman geçirmeyi oldukça seviyor.

Chinese Crested: Chinese Crested’in tüysüz versiyonu - benekli pembe ten, dikenli saç modeli ve tüylü ayaklar - en çok bilinendir. Oyuncu, sevgi dolu ve sahibine kendini adayan bir köpektir. Tüysüz olması, köpek kokusu olmaması, soğuk gecelerde yatağı ısıtmak için mükemmel olan yumuşaklığı, sıcak cilt ve az tüy dökülmesi gibi ekstra avantajlara sahiptir.

Dachshund: Dachshund’ı, birçok ev için ideal bir evcil hayvan yapan özelliği arkadaş canlısı kişiliğe sahip olmasıdır. Uzun ve düşük vücutlarıyla tanınan en popüler ırklardan biridir. Dışa dönük, meraklı Dachshund tazı cinsi olarak sınıflandırılır. Oyuncak ırklarından daha büyüktür ve daha fazla egzersize ihtiyaç duyar.

English Toy Spaniel: English Toy Spaniel, daha popüler olan Cavalier King Charles Spaniel'e benzese de, farklı cinslerdir. İngiliz Toy Spaniel, neşeli ve şefkatli bir kişiliğe sahip sevimli bir oyuncak köpek cinsidir. Cins, iyi bir aile arkadaşıdır ve çocuklarla iyi oynar. Küçük boyutları, onları bir daire için ideal kılar. Cinsin avlanma içgüdüsü vardır. Küçük bir av köpeği olabilir.

Havanese: Küba'nın Ulusal Köpeği ve ülkenin tek yerli ırkı olan Havanese, dost canlısı olan küçük, sağlam bir köpektir. Aristokrasinin şımartılmış bir kucak köpeği rolünden, bir bekçi köpeğine, bir çocuğun oyun arkadaşından, bir ailenin sürüsünün çobanı olmaya ve sorumlu bir aile arkadaşı haline gelmiştir. Oyuncak bir köpek olsalar da enerjik kalırlar ve günlük olarak egzersiz yapmaları gerekir.

Italian
Greyhound: İtalian Greyhoundlar, minyatür Greyhound'lardır, büyük kuzenlerinden daha incedirler. İtalian Greyhound, doğası gereği sadık, şefkatlidir. Kısa tüylü, az yağlı bir cins olan İtalian Greyhound, soğuk havalarda ekstra dikkat gerektirir.

Japon Chin: Chin tarihsel olarak lüksün kucağında yaşamak için yetiştirildi ve bugün harika küçük "yakın" arkadaşlar haline geldi. Titiz, kendi kendine bakım yapan ve sessiz olan Chin, kurnaz bir ırktır. Bu köpekler akıllı, duyarlı ve öğrenmeleri hızlıdır.

Maltese: Küçük boylarına rağmen Maltese’ler, uyanık ve cesurdur. Bu da onları iyi bir bekçi yapar. Maltalılar az tüy döker, uzun ömürlüdür ve her yaştan yeni arkadaşlar edinmekten mutluluk duyarlar.

Minyatür Pinscher: "Min Pins", "Oyuncakların Kralı" olarak bilinen sağlam, kompakt köpeklerdir. Cinsin ayırt edici bir özelliği, tırıstaki bir hackney atını andıran, yüksek adımlı “hackney” yürüyüşüdür. Min Pins, sahipleriyle sıkı bir bağ kurar. Oldukça ses çıkarma eğilimindedirler ve bu da onları mükemmel bekçiler yapar.

Norfolk Terrier: Norfolk, en küçük terrierler arasındadır, ancak yine de daha büyük köpeklerde beklenen cesur, kendine güvenen ve maceracı kişiliğe sahiptir. Avlanmak için yaratılan Norfolk’lar, tipik bağımsız terrierden daha girişkendir.

Norwich Terrier: Norwich’ler, dik, sivri, "cadı şapkası" kulaklarıyla kuzenlerinden kolayca ayırt edilebilen, tıknaz, küçük köpeklerdir. Oyuncak boyutunda olmasına rağmen bu cins, saten yastıkların üzerinde yatmak için yaratılmadı, başlangıçta sert ve korkusuz avcı olarak kullanıldılar.

Papillon: Papillon, küçük, arkadaş canlısı bir oyuncak köpektir. Papillon, Fransızca'da "kelebek" anlamına gelir ve cins, dik, saçaklı, kelebek benzeri kulaklarıyla bilinir. Mutlu ve tetikte olan Papillon, bir apartman dairesinde, kırsalda veya ikisinin arasında herhangi bir yerde rahat bir şekilde yaşayabilir. Dışarıda oynamayı severler, ancak iç mekanda da kolayca eğlenebilir ve egzersiz yapabilirler.

Pekingese: Pekingese, kraliyet haysiyetine, zekasına ve kendini beğenmişliğine sahiptir. Bu da onları iyi huylu, düşünceli ve sevecen bir aile üyesi yapar. Küçük boyutları, onları apartman hayatı için iyi bir tercih yapar. Bir avluya ihtiyaçları yoktur, ancak yürüyüşlerden hoşlanırlar.

Pomeranian: Bu minik köpekler, sahiplerine son derece sadıktır ve bu onları harika bekçi, oyun arkadaşı ve sevimli bir dost yapar. Cinsin "pom-pom" tüyleri neredeyse iki düzine renkte, çeşitli desenlerdedir. Ancak en çok turuncu veya kırmızı renkte görülür. Pomlar aktiftir ve çeviklik gerektiren köpek sporlarına katılmaktan zevk alırlar. Ancak kapalı alanda oyun ve kısa yürüyüşler ile de egzersiz yapabilirler, bu nedenle hem şehirde hem de kırsalda mutlu olurlar.

Pug: Pug genellikle "küçük bir alanda çok sayıda köpek" olarak tanımlanır ve oyuncu, sevecen cins, dışarıda eğlenmeyi veya ailesiyle birlikte yürüyüşe zaman ayırmayı sever. Pug'ın yaşama nedeni, sahiplerinin yanında olmak ve onları memnun etmektir.

Schipperke: Schipperke, Belçika'nın Flaman bölgelerinde doğdu ve esnafın yanında bir bekçi ve gözlemci olarak yer alırdı. Küçük, tilki benzeri Schipperke, yaramaz ifadesi ve kendine özgü sert siyah tüyüyle tanınır.

Shih Tzu: Shih Tzu, canlı ve arkadaş canlısı bir tavırla harika bir arkadaş ve evcil hayvandır. Minimum egzersize ihtiyaç duyar.

Silky Terrier: Her zaman yoldaş olarak yetiştirilmiştir. Silky tipik bir kucak köpeği olsada daha canlı ve av güdümlüdür. Silkys, Avustralya'nın en büyük şehri olan Sidney ile yakından ilişkilidir ve mükemmel şehir arkadaşıdır.

Toy Fox Terrier: Toy Fox Terrier, dışa dönük ve arkadaş canlısıdır, ailelerine son derece sadıktır. Avlanmaktan itaate, güneşte (veya kanepede) uzanmaya kadar her türlü faaliyetten memnun ve yeteneklidirler.

Toy Manchester Terrier: Manchester Terrier, fareleri ve diğer küçük haşaratları avlamak yetiştirildi. Sevimli ev hayvanı ister arka bahçede ister tarlada bir kemirgen varlığını tespit ettiğinde hızlı bir şekilde verimli bir işçiye dönüşür. Oyuncak versiyonu, daha büyük olan standart versiyondan biraz daha küçüktür.

Toy Poodle:
Poodle, her tür köpek sporu aktivitesinde üstün olan son derece akıllı bir cinstir. Toy Poodle türün en küçüğüdür ve üç farklı boyutu vardır. Cinsin hipoalerjenik tüyleri alerjik reaksiyonları azaltabilir, ancak düzenli bakım gerektirir.

Yorkshire Terrier: Terrier’lerin, köpek sporlarından terapi çalışmalarına kadar her şeyi yapmalarına yardımcı olan ve onları harika seyahat arkadaşları yapan, kendine güvenen ve cesur kişilikleri vardır. Terrier, sahiplerine inanılmaz derecede sadıktır ve yanlarında kalmayı tercih eder. Havlama eğilimleri onları güvenilir birer bekçi köpeği yapar ve nazik doğaları onları çocuklu aileler için uygun hale getirir