En Az Bakım Gerektiren 10 Köpek Irkı

Bakım, temizlik ve eğitim konularında sahiplerinden fazla çaba talep etmeyen köpek ırkları, ‘az bakım gerektiren köpekler’ grubuna girer.

En Az Bakım Gerektiren 10 Köpek Irkı

En Az Bakım Gerektiren 10 Köpek Irkı

Ailenizde evcil bir köpek olması, eve canlılık getirdiği için bir nimetten başka bir şey değildir. Aynı zamanda, önemli miktarda bakım gerektiren bir cinse sahipseniz işler oldukça zorlaşabilir. Tüm boş zamanınızı evinizin her yerinde köpeğinizin tüylerini temizleyerek veya günlük olarak onu tımar ederek geçirmek istemezsiniz. Bazı köpek ırkları, onlara herhangi bir numara ve komut öğretirken çok uğraşmanıza neden olabilecek düşük eğitilebilirlik özelliği de sergiler.

Bu blogda köpeklerde ‘az bakım gerektiren' kavramının tam olarak ne anlama geldiğini görecek ve aynı zamanda ilk kez sahiplenenler ve tam zamanlı çalışanlar için en uygun olan bakımı kolay köpek ırklarını tanıyacaksınız.

Köpeklerde 'Az Bakım' Aslında Ne Anlama Geliyor?

Bakım, temizlik ve eğitim konularında sahiplerinden fazla çaba talep etmeyen köpek ırkları, ‘az bakım gerektiren köpekler’ grubuna girer. Yine de bir köpeğin bakımını kesinlikle kolaylaştıran çok çeşitli parametreler vardır. Bazı önemli noktalara göz atalım:

1) Az Tüy Dökmesi: Tüy dökümü az olan köpekler, sahiplerine çok zaman kazandırır. Az tüy döken köpekler, alerjisi olan insanlar için de bir nimettir.

2) Kolay Eğitilebilirlik: Eğitilebilirliği yüksek olan köpekler, daha az agresif davranışlar gösterir ve aile içinde iyi işlev görür. Onlarla güçlü bir bağ kurmak çok daha kolay hale gelir.

3) Daha Az Egzersiz Gereksinimi: Minimum miktarda egzersiz gerektiren köpek ırkları, yaşlı insanlar için uygundur. Bu köpekler, evin bir köşesinde rahatça uzanabilirler.

4) Çocuklarla Uyum: Çocuklarla iyi anlaşan köpek ırkları, ilk kez sahiplenenler için en iyi sonucu verir ve düşük bakım kolaylığı söz konusu olduğunda büyük bir faktördür.

5) Yalnız Bırakılabilme: Uzun süre yalnız bırakılan köpekler, tam zamanlı çalışan insanlar için uygundur. Aynı zamanda kendi arkadaşlıklarından hoşlanma eğilimindedirler.

Köpek krallığında 'az bakım gerektiren' bazı ırklar, mükemmel apartman köpekleri ve aynı zamanda ilk kez köpek sahibi olan insanlar için harika bir arkadaş olarak bilinir.

Hangi Köpek Irkları 'Az Bakım’ Gerektirir?

Şimdi Az Bakım Gerektiren Köpekler listesinde üst sıralarda yer alan ilk 10 köpek ırkına bakacağız.

1) Beagle

Köpek sahipleri arasında büyük bir favori olan Beagle cinsi köpekler, nazik, sevgi dolu ve mutlu köpeklerdir. Beagle'lar hakkında iyi bilinen bir gerçek, yiyecekleri konusunda seçici olmadıklarıdır. Ne ile beslenirlerse beslensinler tamamen memnun olurlar. İnce tüyleri nedeniyle haftada bir kereden fazla fırçalanmaya ihtiyaç duymazlar. Mahallede günlük küçük bir yürüyüş onları zinde ve iyi tutmak için yeterlidir.

2) Chihuahua

Bir Chihuahua'nın minyatür boyutu ve minimum bakım ihtiyacı, onu sahip olunabilecek en iyi apartman köpeklerinden biri yapar. Bu cins, fazla egzersize ihtiyaç duymaz ve günlük 15-20 dakikalık yürüyüşle mutlu olur. Genellikle 1 ila 3 kg ağırlığında olduklarından kolayca yanlarında taşınabildikleri için seyahat edenlerin favorileridir.

3) Pug

Puglar, çocuklarla iyi anlaştıkları için harika aile köpekleridir. Ayrıca az tüy dökerler, bu da bakımlarını çocuk oyuncağı haline getirir. Bir koltuktan diğerine geçmek günlük egzersiz dozlarıdır, ancak günlük 15 dakikalık bir yürüyüş oldukça tavsiye edilir. Hızlı öğrenirler, bu da onu uslu bir köpek yapmanıza yardımcı olacaktır.

4) Labrador Retriever

Tüm dünyanın favorisi olarak kabul edilen Labrador Retrieverlar, sevimli, arkadaş canlısı, zeki ve sadıktır. Ayrıca hızlı öğrenme becerileri sayesinde eğitilmesi en kolay ırklardan biridir. Labradorlar, kısa tüyleri nedeniyle fazla tımara ihtiyaç duymazlar. İnce kıllı bir fırça ile haftalık fırçalama, ciltlerini ve tüylerini sağlıklı tutmak için yeterlidir. Oldukça sağlıklı bir ırktır, bu da sizi veteriner ziyareti konusunda daha az rahatsız eder.

5) Boxer

Eğlenceyi seven bir köpek ırkı olan Boxer, çocuklara karşı büyük bir sevgi besler ve bu da onları iyi bir aile hayvanı yapar. İtaat eğitimine iyi yanıt verirler ve son derece sabırlı olmalarıyla bilinirler. Haftalık olarak fırçalanmaları, tüy dökülmesini minimumda tutar. Fetch -gidip getirme oyunu- gibi oyunlar oynamak ekstra kalorilerini yakmak için yeterlidir.

6) Dachshund

Dachshundlar, meraklı köpek cinsleridir. Birkaç nedenden dolayı bakımları kolaydır. İlk olarak, ılımlı yiyicilerdir ve iştahlarıyla sizi fazla rahatsız etmezler. İkinci olarak, küçük boyutları nedeniyle ev içinde yaptıkları egzersizden mutlu olurlar. Üçüncü olarak, Dachshundlar, evde eğitilmesi en kolay ırklardan biridir. Dachshundlar, eğlenceli bir cinstir ve komik doğaları sahiplerinin gülmesini sağlar.

7) Shih Tzu

Shih Tzular, sadık bir mizaca sahiptir ve bir apartman dairesinde yaşamaktan mutlu olurlar. İnsanlarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi sosyalleşirler ve son derece uyumlu bir köpek cinsidir. Günlük 5 ila 10 dakikalık bir yürüyüş onları iyi bir fiziksel formda tutar. Diğer köpek ırklarının aksine Shih Tzular, gürültücü değildir ve sadece gerektiğinde havlarlar.

8) Gri Tazı

Gri Tazılar, Köpekler Krallığı'ndaki en hızlı koşucular olarak kabul edildiğinden bu birçok kişi için sürpriz olabilir. Ancak bu ırklar, gerçekte egzersiz yapmaktan nefret eden koltuk patatesleridir. Sahipleriyle birlikte kanepeye kıvrılmaktan çok mutlu olurlar. Kısa tüyleri sayesinde az tüy dökerler ve ara sıra fırçalanmaları ciltlerinin sağlıklı kalması için yeterlidir.

9) Russell Terrier

Russell Terrierler, küçük bir aileye iyi uyum sağlayan hızlı öğrenen köpeklerdir. Minimum banyo ve fırçalama ihtiyacı ve rutin veteriner kontrolü, Russell Terrierleri bakımı oldukça kolay bir cins haline getirir.

10) Dalmaçyalı

İlk kez köpek sahibi olacakların çoğu büyük bir ırka sahip olmak isterken aynı zamanda bakımları konusunda oldukça endişeli hissedebilirler. Dalmaçyalı, büyük ve aktif bir cins olmasına rağmen az bakım gerektirmesiyle öne çıkan istisnai bir köpek cinsidir. Az tımar gerektiren ince bir kürke sahiptirler ve ayrıca sahiplerine karşı çok itaatkârdırlar. Sahipleriyle birlikte koşmayı severler ve sağlık sorunlarına daha az eğilimlidirler. Diğer köpeklerin aksine, çok az köpek kokusuna sahiptirler, bu da sadece minimum banyoya ihtiyaç duymalarını sağlar.

Köpekler de tıpkı bizim gibi bol miktarda sevgi ve şefkat isterler. Buradaki ‘az bakım' terimi hiçbir şekilde köpeğinizi tamamen ihmal edebileceğiniz anlamına gelmez. Onlar, ailelerini ve bölgelerini her şeyleri olarak gören güzel yaratıklardır. 

Ne de olsa, ona birazcık bile ilgi gösteremedikten sonra bir köpek sahibi olmanın pek bir anlamı yoktur.