En Akıllı 6 Kedi Irkı

EN AKILLI 6 KEDİ IRKI

En Akıllı 6 Kedi Irkı

En Akıllı 6 Kedi Irkı

Habeş

Abyssinian'ın kökenlerinin izini sürmek biraz zordur, ancak genellikle kedilere, Etiyopya'ya veya Güneydoğu Asya'ya taptığı bilinen bir ülke olan Mısır'dan geldiği düşünülür. Bazen " kedi dünyasının Border Collie'si" olarak anılan Habeşliler enerjik ve zekidir. 1,8 metreye kadar zıplayabilirler ve kapıları açıp oyun oynadıkları bilinmektedir. Habeşliler genellikle kucaklanmaktan hoşlanmazlar, ancak sadakatleri ve merakları, gittiğiniz her yerde sizi takip etmelerini sağlar. “ Paws off” Habeşliler için pek bir şey ifade etmiyor; Keşfetmeyi ve bir şeylerin içine girmeyi severler, bu da tasma eğitimi almış bir kedi arıyorsanız onları iyi adaylar yapar.

Bengal

Bengal kedisi, 1963'te Asyalı bir leopar kedisinin evcil kedilerle çiftleştirilmesinden sonra ortaya çıktı. Egzotik, leopar benzeri benekleri, Bengal'i günümüzün en popüler ırklarından biri yapıyor, ancak sahipleri bu kedinin güzel görünümünden daha fazlasına hazırlıklı olmalı . Bengal kedileri yüksek enerjili, atletik kedilerdir. Abyssinian'a çok benzerler, harika atlayıcılardır ve sizi takip etmeyi ve üzerinde çalıştığınız her şeyi araştırmayı severler. Bengaller, sıkıldıklarında bir şeylerin içine girmeyi severler ve hatta nasıl çalıştıklarını görmek için işleri parçalara ayırırlar, bu yüzden onları çok uzun süre yalnız bırakmayın. Bengallerin ayrıca gizli saklanma yerleri olduğu da biliniyor - bir gün kanepeyi kaldırabilir ve bir yığın pisi koleksiyonu bulabilirsiniz!

Birman

Kökenleri Güneydoğu Asya'dır ve son derece sesli ve sevecen kedilerdir. Burmalılar son derece zeki öğrenicilerdir ve beyinlerini çalıştırmayı sevdikleri için sahipleri onlara yiyecek bulmacaları sunmaya ve onlara hileler öğretmeye teşvik edilir.

Cornish Rex

Cornish Rex, Cornwall, İngiltere'den geliyor. Onlar sosyal kedilerdir ve evdeki tüm olaylara dahil olmayı severler. Cornish Rex genellikle çevrelerini kolayca takip edebilecekleri yüksek yerlere tünemiş olarak bulunur. Zekaları, ilgi odağı olma arzusunda kendini gösterir; getirme oynayacaklar ve izleyicilerini şaşırtmak için numaralar yapmaları öğretilebilir.

Scottish Fold

Scottish Fold'ların oynayacak bir şeyler bulma umuduyla veya daha iyisi atıştıracak bir şeyler bulma umuduyla dolapları açmasıyla bilinir. Birmanyalılar gibi, İskoç Kıvrımları da yemek bulmacalarında başarılıdır.

Singapur

Bazıları ABD'den geldiklerini söylüyor, bazıları ise Singapur'dan oldukları konusunda ısrar ediyor. Birmanya ve Habeş karışımı oldukları düşünülüyor, bu yüzden en zeki ırklardan biri olarak görülmelerine şaşmamalı. Singapurlular sesli meşgul kişilerdir ve “ senin olan benimdir” cümlesiyle yaşarlar .