Corona Virüs Kedi Ve Köpekleri Etkiler Mi?

Ülkemizi ve dünyayı son zamanlarda etkisi altına almış olan Corona virüsün hayvanlara bulaşıp bulaşmadığı çok fazla merak ediliyor.

Corona Virüs Kedi Ve Köpekleri Etkiler Mi?

Corona Virüs Kedi Ve Köpekleri Etkiler Mi?

Ülkemizi ve dünyayı son zamanlarda etkisi altına almış olan Corona virüsün hayvanlara bulaşıp bulaşmadığı çok fazla merak ediliyor. Sıkça karşımıza çıkan bu sorunun cevabı her yerde konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde köpeklere COVID-19 bulaştığına dair haberler çıktı ancak kesin olarak bir açıklama yapılmamıştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda kedi ve köpekler, bu virüsten etkilenmeyen canlılardır. Illinois Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Başkanı Dr. Will Sander ise geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda kedi ve köpeklerin risk grubunda olmadığının altını çizdi.

Kedi ve köpeklerin COVID-19 esnasında gösterdiği reaksiyonlar oldukça farklıdır. Kediler ve köpeklerde genellikle mide rahatsızlıkları olarak belirtiler gösteren COVID-19, insanlara etki eden türünden oldukça farklıdır ve ırklar arası bir geçiş söz konusu değildir. Yani kedideki hastalık bir köpeğe veya insana geçmez. Aynı şekilde insan ve köpekteki virüs de diğer ırklara bulaşmaz. ABC News, sahiplerinin izniyle bazı şüpheli kedilere küçük Corona virüs testleri uyguladı ve uygulanan bu testlere göre, kedilerin sahipleri için herhangi bir tehlike taşımadığını bildirdi.

Ayrıca bugüne kadar da Corona virüs sebebiyle hayatını kaybeden ya da enfekte olan herhangi bir kedi vakası yok.

Coronavirüs, şu an ülkemizi ve dünyamızı etkilemeye devam ediyor. Bu sebeple dünya üzerindeki tüm canlıların risk altında olduğu rahatlıkla söylenebilir.  Bu virüsten korunmak için yapılması gereken bazı maddeler mevcut.

Bu maddeler insanlar ve hayvanlar için değişiklik göstermektedir. İlk olarak insanlar için olan adımlardan başlayalım:

  • Gerekmediği takdirde sokağa çıkmayın.
  • Kalabalık yerlerde bulunmayın.
  • Ellerinizi en az 25-30 saniye yıkayın ve dezenfektan kullanın.
  • 65 yaş üstü kimselerle gerekmedikçe yan yana gelmeyin.
  • Yüzünüze dokunmamaya çalışın.
  • Sağlıklı ve düzenli beslenmeye gayret edin.
  • Spor yapın.

Çevrenizi korumak için ilk olarak kendinizi korumanız gerekir. Bu nedenle kedi ve köpek dostlarınızı Corona virüse karşı korumak için ilk olarak kendi sağlığınızı garanti altına almalısınız.

Kedi ve köpeklerin sağlığını korumak için yapmanız gerekenler:

  • Kedi kumu, mama kabı ve kedilerin sürekli olarak kullandığı eşyalar sık sık temizlenmelidir. Köpeklerde de aynı şekilde, düzenli olarak kullandıkları eşyaları temiz tutmak virüsten korunmaları için önemli bir adımdır.
  • Gerekmedikçe sokağa çıkmamaları gerekiyor. Ancak uzun süreli dışarı çıkamamak evcil hayvanlar üzerinde depresyona sebep olabilir.
  • Zengin besinlerle ve antioksidanlarla beslenmelidirler. Vücut direncinin korunmasında bu adım son derece önemlidir.