Çocuklu Aileler İçin Mükemmel Olan 12 Küçük Köpek Cinsi

Her büyüklükteki köpek, çocuklar için harika bir arkadaş olabilir

Çocuklu Aileler İçin Mükemmel Olan 12 Küçük Köpek Cinsi

Çocuklu Aileler İçin Mükemmel Olan 12 Küçük Köpek Cinsi

Her büyüklükteki köpek, çocuklar için harika bir arkadaş olabilir. Bununla birlikte, daha büyük ırklardan korkan aileler için küçük bir köpek daha uygundur. Tüm küçük köpek ırklarının çocuklar için iyi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bazı köpekler fazla alıngan ve hassas olabilir, bu nedenle hırçın davranışlara sahip çocuklu aileler bu tür köpeklerden uzak durmalıdır.

 

Belki de köpeklerinizi yumuşak ve kabarık seviyorsunuz. Belki kısa tüylü bir köpek sizin için mükemmel bir arkadaştır. Ne tür bir köpek yavrusu size hitap ederse etsin, siz ve aileniz bu listeden mükemmel bir arkadaş bulacağınıza emin olabilirsiniz. Herhangi bir köpek bir çocuğun ömür boyu arkadaşı olabilir, ancak bu 12 küçük köpek ırkında çocuklarla iyi geçinen mükemmel arkadaşı bulma olasılığınız çok daha yüksek.

 

Shih Tzu

Shih Tzu küçük aslan anlamına gelir. Bu küçük puf topları şefkatli ve sadık ev köpekleridir ve liderlik etmektense takip etmeyi tercih eder. Bu cins, son derece çocuk dostudur ve çocuklar bu küçük yavruya karşı nazik olduğu sürece, küçükler için mükemmel bir arkadaştır.

 

Pomeranya

Şen şakrak kişilikleri, sürekli gülümsemeleri ve muhteşem kabarık tüyleriyle, Pomeranya’ların dünyanın en popüler oyuncak köpek ırklarından biri olması şaşırtıcı değil. Mükemmel çanta köpekleri olmanın yanı sıra, bu tüy toplarının aynı zamanda uyanık, çılgınca zeki ve çocuklarla harika olduğu da bilinir.

Cavalier King Charles Spaniel
Muhteşem ismine rağmen, Cavalier King Charles Spaniel tatlı, nazik ve her zaman çocuklarla uğraşan bir cinstir. Küçük ve iyi huylu olan bu cins, oyun sırasında ortaya çıkan şevk ve atletizmle doludur.

Maltese

Tipik olarak sadece 2 ila 3 kilo ağırlığında olan Maltese, gerçekten bir tüy yumağından biraz daha fazlasıdır. Duruşu, zarif yürüyüşü ve ipeksi tüyleri ile bu muhteşem ırkı görünce erimemek zor ve çocuklar bu köpeğin oyunculuğunu ve enerjisine bayılıyorlar.

Pug

Puglar, şaşırtıcı derecede etkileyici yüzleri, inanılmaz uyum yetenekleri ve ne zaman sessiz kalma zamanının geldiğini bilme yetenekleriyle tanınan, insanlara şaşırtıcı derecede benzeyen cinslerdir. İdeal ev köpeği olmanın yanı sıra pug’lar, alıngan küçük çocuklar da dahil olmak üzere hemen hemen herkesle anlaşabilir.

Bichon Frise
Neşeli, minik ve yaramaz Bichon Frise, hayata merak ve heyecanla bakıyor. Çocuklarınız bu yavruyu hırplamaz ve kötü davranmaz ise Bichon Frise çocuklarınıza sadık ve eğlenceli bir arkadaş olur. Bu cins, en mutlu ve en hevesli arkadaşlardan biri olarak bilinir ve neredeyse oynamak kadar sarılmayıda sever.

Boston Terrier

Boston Terrier başlangıçta dövüş köpekleri olarak yetiştirilmiş olsa da, bu nazik yavru artık sevgi dolu bir eve, dövüşlerden daha uygun. Uyumlu, sevecen ve eğitilmesi kolay olan Boston Terrier, özellikle çocukları olan her aile için mükemmel bir seçimdir.

Yorkshire Teriyeri
Yorkshire Terrier, kucak köpeklerinden başka bir şey gibi görünmeyebilir, ancak büyük köpek gibi gösterdiği tutum ve atılganlığı onu oyun oynamak için mükemmel kılar. Uzun ömürlü ve hipoalerjenik olmanın yanı sıra, Yorkie'ler çocuklarla oynamak için heyecanlı ve isteklidir.

Dachshund

Sivri burunları, sarkık kulakları, uzun ve alçak gövdeleri ile Dachshund’lar, en tanınmış köpek ırklarından biridir. Bazılarının uzun bazılarının kısa saçları var. Ancak neredeyse tüm Dachshund'lar aynı oyuncu, şevkli kişiliği ve inanılmaz derecede çocuk dostu eğilimleri paylaşır.

Papillon

Papillon, içten yapısı ve atletizmi ile tanınan bir türdür. Papillon’lar her zaman aile eğlencesine katılmaya ve yeni numaralar öğrenmeye heveslidir.

Havanca

1800'lerde Küba aristokrasisine eşlik eden bir köpek olarak bilinen Havanlılar, sahibinin yanında kalmak için doğdu. Harika bir şekilde sadık ve sevecen olmasına rağmen, bu cins aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde atletik ve eğitilebilir. Aynı zamanda hemen hemen herkese karşı arkadaş canlısıdır.

Border Terrier

Border Terrierler en çok ince derileri ve iyimser, cesur tavırlarıyla tanınırlar. Bu cins iyi huylu, sevecen ve son derece eğitilebilir. Aynı zamanda çocuklarla evi ve dışarıyı keşfetmeye de isteklidirler