Bir Köpek Ve Bir Kedinin Bir Arada Yaşamalarını Sağlamak İçin 9 İpucu

Köpek ve kedi sahibi olmak, evde barış içinde yaşamaları açısından zor bir mesele olabilir.

Bir Köpek Ve Bir Kedinin Bir Arada Yaşamalarını Sağlamak İçin 9 İpucu

Bir Köpek Ve Bir Kedinin Bir Arada Yaşamalarını Sağlamak İçin 9 İpucu

İlk Buluşmalarını Dikkatlice Planlayın

Köpeğinizin ve kedinizin nasıl geçineceği, ilk izlenime bağlıdır.İlk birkaç gün onları ayrı tutun.Yüz yüze tanışmadan önce birbirlerinin eşyalarını koklamalarına izin verin. 

Hala birbirlerine yakın kalmak istemeyebilirler veya garip davranabilirler.

Evcil Hayvan Kişiliği Önemlidir

Evcil hayvanlarınızın kişilikleri vardır ve bir arada yaşamada büyük rol oynarlar.Bazen yaşları da önemlidir.Diyelim ki utangaç bir kediniz ve saldırgan bir köpeğiniz var, anlaşamayacaklar ve birbirlerine zarar verecekler. 

Kişilikleri uyuşmuyorsa, onları evin ayrı köşelerinde tutmalı veya birini evlatlık vermelisiniz.

Kedinizin Kendi Bölgesine İhtiyacı Var

Kediler, kendilerine ait güvenli bir alan yaratmayı severler.Köpeğinize o bölgeye saygı duymayı ve sınırların dışında kalmayı öğretmek iyi olacaktır.Kedinizin evin etrafında kendi bölgesini belirlemesine izin verin.

Köpeğinizi Eğitin

Köpekler, alışkın olmadıkları bir şeyle karşılaştıklarında saldırgan olma eğilimindedirler.Bunu önlemek için, köpeğinizin enerjisini başka bir yere harcamasına izin verin, oyuncaklarla oynamasına izin vermek gibi.Böylelikle, kediyi evin içinde kovalama olasılıkları daha düşük olacaktır.

Yavruyken Sahiplenin

Evcil hayvanlar küçükken yaşça büyük olanlara göre olayları daha çabuk kabul ederler.Bu yüzden köpeğinizi ve kedinizi küçükken alıp birlikte büyütmelisiniz.

Köpekler ve kediler, cinslerinden bağımsız olarak kendinden daha genç hayvanlara bakma eğilimindedir.Yaşlı bir kediniz olduğunu varsayalım.Bir köpek yavrusu aldığınızda kedi onunla kendi yavrusuymuş gibi ilgilenecektir.Bu şekilde de bir arada yaşamalarını sağlamak kolay olacaktır.

Onları Aynı Anda Besleyin

Özellikle başlangıçta onları aynı anda beslemek, evcil hayvanlarınızın koku yoluyla birbirlerini tanımasını sağlayacaktır.Onları aynı anda beslemek, birbirlerine eşlik etmelerini sağlayıp olumlu bir ilişki kurmalarına yardımcı olacaktır.

Onlara Eşit Davranın

Evcil hayvanlarınız, onlara farklı davranmanızı gerektiren farklı kişiliklere sahip olabilir.Birden fazla evcil hayvanınız olduğunda taşıdıkları kişiliklere rağmen onlara eşit miktarda sevgi göstermeniz çok önemlidir.Bu, köpeğinizin ve kedinizin barış içinde bir arada yaşamasını sağlar.

Onlara Eşit Zaman Ayırın

Tıpkı evcil hayvanlarınıza eşit davranmak gibi, onlara eşit miktarda zaman vermek de önemlidir.İkisi de eşit derecede sevildiklerini anlayacak ve birbirlerini kıskanmayacaklardır. 

İçlerinden birinin ekstra ilgi istemesi durumunda, bundan kaçınmayın.Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarından kaçınmak, düşüncelerini olumsuz etkileyebilir ve kırgınlık yaratabilir.

Birlikte Vakit Geçirmelerini Sağlayın

Birbirlerini tanıdıktan sonra, mümkün olduğunca birlikte vakit geçirmelerini sağlayın.Bu sayede daha rahat ve birbirlerinin varlığını kabul ederek büyüyecekler ve birbirlerinin dilini daha iyi tanıyacaklardır.

Sonuç

Köpek ve kedi sahibi olmak, evde barış içinde yaşamaları açısından zor bir mesele olabilir.Fakat herkes, bahsedilen bu dokuz ipucu ile evinde rahatça kedi ve köpek bakabilir.Yavaş başlayın, acele etmeyin, pozitif olun ve evcil hayvanlarınızın birbirini yeterince tanımasına izin verin.Onların uyum içinde yaşadıklarını göreceksiniz.