Bir Köpeğin Beden Dili Nasıl Okunur?

Köpekler duygularını bedenleriyle ifade ederler, ancak gönderdikleri mesajları her zaman doğru şekilde yorumlayamayız.

Bir Köpeğin Beden Dili Nasıl Okunur?

Bir Köpeğin Beden Dili Nasıl Okunur?

Köpekler duygularını bedenleriyle ifade ederler, ancak gönderdikleri mesajları her zaman doğru şekilde yorumlayamayız. Ya da daha kötüsü, niyetlerini yanlış anlıyoruz ki bu zorlu bir durumu daha da kötü hale getirebilir.

Köpeğinizin ne ilettiğini okumayı öğrenmek, onunla olan ilişkinizi güçlendirmek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Her köpeğin iletişim tarzında kendine özgü nüansları olsa da çoğu köpek nasıl hissettiğini iletmek için benzer duruşlara güvenir.

Bir köpeğin vücut dilini okurken, köpeğin tüm vücudunun sinyal vermede rol oynadığına dikkat etmek önemlidir; örneğin, kuyruğunu sallamak, özellikle vücudunun geri kalanı sertse, bir köpeğin mutlu veya rahat olduğu anlamına gelmez

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Köpeğinizin kulaklarından ve yüzündeki ifadeden ayaklarının yerleşimine ve tabii ki kuyruğuna kadar her şey, köpeğinizin duygusal durumunu iletmeye yardımcı olmak için birlikte çalışır.

İşte köpeğinizin size ne söylemeye çalıştığını anlamanıza yardımcı olacak bazı köpek beden dili temelleri.

Rahat Köpek Vücut Dili

Rahat bir köpek çevresiyle meşgul olur ve gevşek, sallanan bir duruşa sahip olur. Köpekler rahat bir vücut dili gösterdiğinde, onları mutlu olarak görme eğilimindeyiz.

Kulaklar: Doğal konumlarında tutulur; sivri kulaklar düz duracak ve sarkık kulaklar hafifçe öne doğru sarkacak

Gözler: Yumuşak ve alın nötr (kırışıksız)

Kuyruk: Omurga ile aynı hizada geniş, geniş bir hareketle sallama veya köpek oyun oynuyorsa, biraz daha yüksek sallama

Genel vücut duruşu yumuşak ve kıpır kıpır olacaktır ve özellikle oyun sırasında köpeğin bazı hareketleri aşırı abartılabilir.

İlgili Ürünler:

Uyarılmış Köpek Vücut Dili

Tetikte olan bir köpek, daha fazla bilgi için çevresini değerlendiriyor.

Kulaklar: Dik ve ileriye doğru dönük (sarkık kulak ırkları için kulağın tabanına bakın)

Gözler: Tamamen açık ve nötr, rahat bir alın ile odaklanmış

Ağız: Dudaklarda veya burun çevresinde gerginlik olmadan kapalı

Kuyruk: Gövde ile birlikte vücuttan uzatılmış ve muhtemelen hafifçe sallanıyor

Köpeğin genel vücut duruşu, bir sonraki adımlarını belirlerken "hazır" bir konumda dört ayağı arasında eşit olarak dağıtılır.

Stresli veya Gergin Köpek Vücut Dili

Stresli veya rahatsız olan bir köpek, gergin bir köpekle aynı duruşların birçoğunu sergileyecektir ancak aynı zamanda "sakinleştirme sinyalleri" adı verilen bir dizi davranış sergileyebilir.

Bu hareketler, kendini sakinleştirme veya tırmanan gerilimi azaltma girişimini temsil eden yatıştırma veya yer değiştirme davranışlarıdır.

Sakinleştirici sinyaller şunları içerir:

  • Uzağa bakması
  • Yavaş hareketler
  • Esneme
  • Toprağı koklamak
  • Tırmalamak
  • Sallamak

Stresli köpekler genellikle göz temasından kaçınır.

Sıkıntılı bir köpek abartılı esnemeler yapabilir, hapşırabilir veya sık sık dudaklarını yalayabilir. Ayrıca tüyleri ıslakmış gibi vücutlarını sallayabilir, kendi bakımlarına odaklanabilir veya kendilerini aşırı derecede kaşıyabilirler.

İlgili Ürünler:

Agresif Köpek Vücut Dili

Yırtıcı saldırganlıktan korku saldırganlığına kadar değişen 11 farklı saldırganlık biçimi vardır. Genel olarak, agresif bir vücut dili sergileyen bir köpek, bir stres kaynağına tepki vermeye hazırdır.

  • Kulaklar: Köpekler, saldırganlığın nedenine bağlı olarak kulaklarını farklı şekilde tutacaktır. Bu, bir köpeğin tüm vücut pozisyonunu hesaba katmanın gerekli olduğu bir senaryodur.
  • Korkunç bir köpek tipik olarak kulaklarını geriye ve başlarına yaslar.
  • İddialı, kendine güvenen bir köpek kulaklarını öne veya yana doğru diker.

Gözler: Bakışları, alnındaki kırışıklıklarla birlikte sert, sarsılmaz bir bakışla uyarana sabitlenecektir.

Ağız: Ağız çevresinde gerginlik vardır ve köpeğin ayrıca ağızlık boyunca kırışıklıklar veya dişleri açığa çıkaran üst dudağı kalkmış olabilir.

Kuyruk: Yine burada bir köpeğin tüm vücudunu hesaba katmanız gerekecek.

Korkmuş bir köpek, bir saldırganlık eyleminden önce kuyruğunu aşağıda tutabilir veya sıkıştırabilir, ancak eylem sırasında kuyruğunu kaldırabilir.

Kendinden emin, saldırgan bir köpek kuyruğunu vücudunun üzerinde tutabilir ve muhtemelen sıkı bir sallamayla bir yandan diğer yana seğirecektir.

Agresif bir köpeğin genel vücut duruşu, minimum hareketle sert ve gergindir. Kürk, özellikle omuzlar boyunca ve kuyruğa yakın omurganın tabanında düz bir şekilde yukarı kaldırılabilir (piloereksiyon olarak da adlandırılır). Köpeğin ağırlığı, sert bacaklı “hazır” bir duruşla öne doğru kaydırılacaktır.