Bir Köpeğe ‘Getir’ Komutu Nasıl Öğretilir?

Köpeğinize ‘getir’ komutunu öğretmek birçok amaca hizmet eder.

Bir Köpeğe ‘Getir’ Komutu Nasıl Öğretilir?

Bir Köpeğe ‘Getir’ Komutu Nasıl Öğretilir?

Köpeğinize ‘getir’ komutunu öğretmek birçok amaca hizmet eder.Siz ve evcil hayvanınız arasında olumlu bir etkileşim sağlar.En önemlisi, köpeğinize DNA'larına işlemiş olan bir içgüdüyü kullanma yeteneği verir.Getirmek, köpeğinizi iyi hissettirir! İşte bir köpeğe getirmeyi öğretmeye yardımcı olacak basit bir rehber.

Köpeğinize getirmeyi öğretmek için neye ihtiyacınız var?

Köpeğinizin alması için bir şeye ihtiyacınız olacak.Bir top harika bir seçenektir.Ancak bazı köpekler ses çıkaran bir oyuncağı tercih eder.Köpeğinizin alması için doğru oyuncağı bulurken bir deneme yanılma süreci olabilir.Sabırlı olun ve köpeğinizin keşfetmesine izin verin!

Ayrıca daha fazla motive olmaları için bazı eğitim ikramlarına da ihtiyacınız olacak.Köpeğinizin daha önce denemediği bir şey seçin.Bir köpeğe getirmeyi öğretmek için doğru ödülü bulmak çok önemlidir.

Köpeğiniz daha çok oyuncak motivesiyse, bazen ikinci bir oyuncak, bir eğitim uygulamasından daha iyi bir seçenektir.Her iki oyuncak da eşit derecede ilgi çekici olmalıdır.Elinizde aynı top veya frizbiden iki tane varsa, ikisini de kullanın! Dikkati kolayca dağılan köpekler için bir eğitim tasması da kullanışlı olacaktır.

Bir köpeğe getirmeyi nasıl öğretirsiniz?

Köpeğinizi oyuncağı hakkında heyecanlandırarak başlayın. Bir seferde yalnızca bir oyuncak çıkarın. Onu hareket ettirin, gıcırdatın, zıplatın veya başka bir şekilde köpeğinizi baştan çıkarın. Köpeğinizin istediği bir şeyi bulduğunuzda, bileceksiniz! Onu elde etmek için ısırmaya, üzerinize atlamaya, hatta havlamaya çalışacaklar.

Özel oyuncağını bulduğunuzda, onun için çalışmasını sağlayın. Oyuncağı atmadan önce onları oturtabilirsiniz. Oyuncak yeterince yüksek değere sahipse, tıpkı bir ziyafet gibi çalışacaktır! Oturduktan sonra oyuncağı atın. Çok yakından başlayın. Sadece birkaç metre uzağa atın.

Köpeğiniz oyuncağın peşinden koşuyorsa doğru yoldasınız! Bir kez geldiklerinde, onları coşkuyla size geri çağırın.

Köpeğiniz oyuncağın peşinden gitmiyorsa, farklı bir şeye ihtiyacınız olabilir. Ayrıca onlara onu almayı öğretmeyi de deneyebilirsiniz.

Oyuncağı başarıyla aldıklarında, bir sonraki adım bırakma komutudur. “Bırak”, “bırak” veya size uygun başka bir terim kullanabilirsiniz. Ancak, aynı komutu tutarlı bir şekilde kullanmak önemlidir. Yavrunuz oyuncağı size geri getirdiğinde, tedaviyi yukarı kaldırın ve komutunuzu kullanın. Oyuncaklarını bırakacaklar ve ikramı alacaklar.

Oyuncağı bitirmeden önce oyuncağı almanız önemlidir. Çoğu köpek, neredeyse anında oyuncağa geri döner. Oyuncağın tekrar sizde olduğunu anladıklarında, onları tekrar oturtun ve hemen oyuna geri dönün.

İşlemi en az on tekrar için çok yakın bir yerde tekrarlayın. Köpeğiniz oyunu anlamaya başladığında oyuncağı daha ileri atabilirsiniz.