Bengal Kedileri Tüy Döker mi?

Evet, Bengal kedileri tüy döker, ancak çoğu kedi türünden çok daha az tüy dökerler ve genellikle en az tüy döken kedilerden biri olarak listelenirler.

Bengal Kedileri Tüy Döker mi?

Bengal Kedileri Tüy Döker mi?

Evet, Bengal kedileri tüy döker, ancak çoğu kedi türünden çok daha az tüy dökerler ve genellikle en az tüy döken kedilerden biri olarak listelenirler.

Bazen Bengal kedilerinin hiç tüy dökmediği söylenir, ancak yumuşak tüyleri yeni tüyler çıktıkça ve eski tüyler döküldükçe az miktarda dökülür.

Döktükleri miktar o kadar azdır ki fark etmeyebilirsiniz bile. Bengal kedileri olgunlaştıklarında ve yetişkin tüyleri büyüdüğünde bir kez tüy dökerler.

Bengal'inizin normalden daha fazla tüy döktüğünü fark ederseniz, stres, diyet ve altta yatan bir sağlık sorunu dahil olmak üzere birkaç olası neden vardır.  

Bengal Kedisi Bakımı

Kedinizi düzenli olarak taramak tüy dökülmesini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Bu, kedinizin sağlıklı görünmesini, hissetmesini sağlamanın ve aynı zamanda tüy yumaklarını önlemenin ve kopmuş tüyleri mobilyanıza yapışmadan önce toplamanın kolay bir yoludur.

Düzenli bir bakım rutini, evin etrafında göreceğiniz kürk miktarında büyük bir fark yaratır.

Bir Bengal kedisi kısa tüylerini temiz tutmada ve uygun şekilde bakımlı tutmada harika olsa da, en az haftada bir kez taramanız önerilir.

Sık bakım seansları, kedinizle daha güçlü bir bağ kurmanıza yardımcı olabilir. Bengal kedileri genellikle ilgi ve şefkatten hoşlanırlar, bu yüzden fırçalanmayı umursamayın.

Bengal Kedisinin Tüyü

Bir Bengal kedisi büyüleyicidir, tüyleri çeşitli renk ve desenlerde gelir ve dünyanın dört bir yanında bulunan vahşi kedilere benzerler.

Tüyü çok kısa, desenli ve tüy dökme oranı düşüktür.

Kısa uzunluk, herhangi bir dökülen tüyün temizlenmesini daha yönetilebilir hale getirir. Süpürmek daha kolaydır ve dolanma olasılığı daha düşüktür.

Bir Bengal Kedisinin Çok Tüy Dökmesinin Nedenleri

Bengal kediniz çok tüy döküyorsa, bu bir sağlık sorununun işareti olabilir. Veteriner ziyareti, sorunun kökenine inmek ve bir tedavi planı bulmak için en iyisidir. Bengal'inizin tüy dökmesinin olası nedenlerinden bazıları ise şunlardır:

  • Stres
  • Beslenme
  • Mevsimler
  • Sağlık Sorunları
  • Parazitler
  • Alerjiler
  • Aşırı Banyo