Barınaktan Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gereken 6 Şey

Bir barınak köpeği için yapabileceğiniz en iyi şey, sahiplenmeye hazır olana kadar beklemektir.

Barınaktan Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gereken 6 Şey

Barınaktan Köpek Sahiplenmeden Önce Bilmeniz Gereken 6 Şey

Bir barınak köpeği sahiplenmek, evrakları doldurup yavruyu eve getirmek kadar kolay değildir. Müstakbel evcil hayvan ebeveynleri, doğru zamanda doğru yavruyu sahiplendiklerinden kesinlikle emin olmalıdır.

Aileye yeni bir tüylü arkadaş katmanın getireceği zaman ve mali yükün altından kalkmaya hazır olup olmadıklarını düşünmeleri gerekir. Gelecekteki sahipler ayrıca yaş, cins, enerji gereksinimleri ve özel sağlık koşulları gibi ek faktörleri de düşünmelidir.

Aşağıdaki hususlar, bir barınak köpeği sahiplenme zamanının gelip gelmediğine karar vermenize yardımcı olacaktır.

1) Birçok yavrunun travmatik bir geçmişi vardır.

Yaygın klişelerden biri, köpeklerin davranış sorunları olduğu için barınağa gittiğidir. Gerçek şu ki sahiplerin çok küçük bir yüzdesi köpekleri asi davranışları nedeniyle barınağa geri göndermektedir. Barınak köpekleri genellikle sadece geçmişleri nedeniyle "kontrolden çıkmış" olarak etiketlenir. Birçok köpek, hayata sokaklarda hayatta kalma mücadelesi veren bir başıboş olarak başlar. Diğerleri ise kötü muamele görmüş evlerden gelmiş ya da tamamen terk edilmiştir. Eğer bir barınak köpeği agresif görünüyorsa bunun geçerli bir nedeni vardır!

Yeni bir tüylü arkadaş ararken, çalışanlara en çok ilginizi çeken yavrular hakkında sorular sorun. Köpeğin nereden geldiği, önceki sahipleri, travmatik olaylar ve potansiyel tetikleyiciler hakkında yararlı bilgiler sağlayabilirler. Bir köpeğin neden utangaç, endişeli veya agresif olduğunu anlamak, "kötü" davranışlarının üstesinden gelmelerine nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda değerli bilgiler sunar.

2) Davranışsal değerlendirme isteyebilirsiniz.

Bir barınaktan sahiplenmenin birçok faydasından biri de, personelin genellikle her köpek için bir davranış değerlendirmesi yapmasıdır. Size köpeğin enerji seviyesini, kişilik özelliklerini ve insanlarla ve diğer evcil hayvanlarla ne kadar iyi anlaştığını söyleyebilmelidirler. Bu, bir köpeğin yaşam tarzınıza, hane üyelerinize ve zaman taahhüdünüze uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır.

3) Her barınak köpeğinin farklı ihtiyaçları vardır.

Müstakbel evcil hayvan ebeveynlerinin, bir barınak köpeğine ne kadar zaman ve para ayırabilecekleri konusunda kendilerine karşı dürüst olmaları gerekir. Örneğin genç yavrular, genellikle enerjiktir ve enerjilerini yakmak için tonlarca oyun zamanına ihtiyaç duyarlar. Yaşlı köpekler, genellikle ilaç tedavisi ve sık veteriner randevuları gerektiren sağlık sorunlarıyla gelir.

Her köpek sonsuza dek yaşayacağı bir yuvayı hak eder, ancak bu doğru yuva olmalıdır! Yavru köpeğin ihtiyaçlarını ve neleri taahhüt edebileceğinizi dikkatlice düşünün.

4) İlk başta gerçek yüzlerini göremezsiniz.

Sahiplenme sürecinin bir noktasında, yeni yavrunuzla barınakta bir buluşma ve selamlaşma gerçekleştireceksiniz. Bu, köpeğin kişiliğinin ortaya çıkması için harika bir fırsattır. Ancak, köpek eve geldiğinde evcil hayvan ebeveynleri gülümseyen, kuyruk sallayan arkadaşlarının artık oturma odasının uzak köşesinde uzandığını görünce şok olurlar. Sanki tamamen farklı bir köpeğe dönüşmüşlerdir!

Müstakbel evcil hayvan ebeveynleri, köpeklerinin yeni bir evde yaşamaya başladıkları ilk birkaç hafta boyunca endişeli hissetmelerini beklemelidir. İçiniz rahat olsun, aşık olduğunuz yavru köpek hala orada; çevre ve rutin değişikliği sadece stres yaratır! Sabırlı olun ve yavru köpeğinizin sevildiğini hissetmesini sağlayın. Sizin yardımınızla, yeni sahiplenilmiş bir köpek, kabuğundan çıkabilir.

5) Alışma döneminde tetikleyicilerden kaçınmak isteyeceksiniz.

Evcil hayvan ebeveynleri, sakinleştirici bir ortam sağlamaya özen gösterdiğinde bir barınak köpeği, yeni evine çok daha hızlı uyum sağlayabilir. Barınak personeline yeni köpeğinizin tetikleyicilerini sorun ve alışma döneminde bunlardan mümkün olduğunca kaçındığınızdan emin olun. Her köpek farklıdır, ancak en yaygın tetikleyiciler uzun araba yolculukları, kalabalıklar, yabancılar, yüksek sesler ve köpek parklarıdır.

Günlük yürüyüşlerin yanı sıra, yeni sahiplenilen köpekler, ilk birkaç hafta evde kalmalıdır çünkü bu ortam üzerinde en fazla kontrol sahibi siz olacaksınız. Misafir davet etmekten kaçının, çünkü bu köpeğin saldırganlığını veya endişesini tetikleyebilir. Yumuşak müzik çalın ve televizyonun sesini kısık tutun. Aile üyeleri de huzuru korumak için ellerinden geleni yapmalı ve köpekle yatıştırıcı bir ses tonuyla konuşmalıdır.

6) Barınak köpekleri ömürlük yuvalarını istiyor.

Evlat edinmek büyük bir karardır. Bir barınak köpeğini sahiplenmeden önce, yaşam tarzınız, eviniz, mali durumunuz ve zamanınız için mükemmel bir seçim olduğundan emin olmalısınız. Muhtemelen köpek, sizi bulmadan önce bir sahipten diğerine gidip gelmiştir. Herkesin isteyeceği son şey köpeğin barınağa geri dönmesidir! Evlat edinmek için acele etmeyin; mükemmel yavru köpek beklemeye değer.

Bir eve ihtiyacı olan milyonlarca barınak köpeği var. Bir barınak köpeği sahiplenmenin onların hayatını kurtardığınız anlamına geldiğini söylemek abartı olmaz! Herkes bir barınak köpeğinin sevgisinden faydalanabilir, o kadar ki sahipleri "Kim kimi kurtardı?" diye merak eder. Bir barınak köpeği için yapabileceğiniz en iyi şey, sahiplenmeye hazır olana kadar beklemektir. Bu şekilde, onlara hak ettikleri yaşamı sağlayabilirsiniz.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler: