Av Köpeği için Yüksek Enerjili Köpek Maması Tavsiyesi

Av köpeği besliyorsanız, köpeğinizi av öncesi, av sırasında ve av sonrasında nasıl besledığınız, en yüksek performans için çok önemlidir.

Av Köpeği için Yüksek Enerjili Köpek Maması Tavsiyesi

En İyi Performans İçin Av köpeklerini Neyle Beslemeliyiz?

Bir av köpeğini beslemek için en iyi formül için herkese uyan tek bir çözüm yoktur. İnsanlara çok benzer şekilde, her köpeğin benzersiz bir metabolizması ve enerji ihtiyacı vardır; ancak, aktif av ve spor köpeklerinin yüksek yağlı, yüksek proteinli bir mama yediklerinde en iyi performans gösterdiklerini biliyoruz.

Av köpeğiniz için kuru mama seçerken protein ve yağ yüzdelerinin önemli olduğunu unutmayın ancak rakamlara takılıp kalmayın. Başlamak için, yüksek kaliteli malzemeler kullanan markalara bakmak ve ardından aktif spor köpeğinizin kalori gereksinimlerini karşılamak için protein ve yağ değeri dengeli bir av köpeği maması seçmelisiniz.

Av köpeklerinden yüksek performans almak için, köpeğinizin ihtiyaç duyduğu kaloriyi aldığından emin olmalısınız. Ortalama olarak; 50 kiloluk bir av köpeği uzanarak yaklaşık 1.450 kalori, orta düzeyde aktivite ile 1.800 kalori ve zorlu, uzun bir av gününde 2.200 kalori yakmaktadır. Yüksek enerjili bir mama kullandığınızda daha az mama kullanırsınız, aksi taktirde daha çok mama tüketmek zorunda kalırsınız.

 

Av Köpeği Maması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Temel bilgiler önemlidir, markanın yüksek kaliteli malzemeler kullandığından, üretim standartlarına uyduğundan ve köpeğinizin performansına yardımcı olacak kaliteli mamalar sunduğundan emin olmalısınız.

Ancak, markaları biraz daha derine inmek ve kuru mamanın nereden yapıldığı, bileşenlerin nereden geldiği ve ürünün imalatında ne tür güvenlik önlemleri alındığı gibi daha fazlasını öğrenmek önemlidir. İçeriklerinin ne sıklıkta test edildiğini ve markanın ürünlerinin ne tür bir güvenlik geçmişine sahip olduğunu arıştırmanızı tavsiye ederiz.

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler:

Av köpeği maması tavsiyesi; Avcı köpeklerin beslenme ihtiyaçları için özel olarak üretilen, DogPlus Düşük Hipoalerjenik Kuzu Etli Pirinçli Yüksek Enerjili Yetişkin Köpek Maması 15 Kg formülünü deneyebilirsiniz. Köpeğinizi doğru miktarda kaloriyle beslediğinizden emin olmak için göz testini kullanın. Fiziksel olarak sağlıklı görünüyorlar mı? Zayıflamaya veya çok dolgunlaşmaya başlarlarsa, bu onların kalori alımını değiştirmeniz gerektiğini gösterir.

Köpeklerimizi Av Sezonunda Ne Sıklıkta Beslemeliyiz? 

Araştırmalar yiyeceklerin tamamen sindirilmesi genellikle 10 ila 12 saat sürdüğünü göstermektedir, bu nedenle sabah avına çıkmak istiyorsanız, besinlerin uygun şekilde emilmesini sağlamak için bir gece önce beslemek doğru olacaktır.

Yüksek düzeyde performans göstermeniz için ne gerektiğini düşünün. Çok hafif bir akşam yemeği yerseniz, ardından antrenmana başlamadan hemen önce büyük bir kahvaltı ziyafeti yerseniz, muhtemelen elinizden gelenin en iyisini yapamazsınız. Aynı şey köpeklerimiz için de geçerli. En iyi performanslarını elde etmek için, vücutlarının yiyeceklerinden aldıkları besinleri kabul etmesi ve böylece uygun şekilde kullanılabilmesi için zaman tanımak gerekir.

Av Sırasında Av Köpeği Beslenir mi ?

Yapılan araştırmalarda, av sırasında beslenen köpeklerin performansını artırdığı gösteren bir bulguya rastlanmamıştır. Enerji artırıcı bir atıştırmalık, sizi ve köpeğinizi biraz daha iyi hissettirebilir. Av günü sabahı veya öğlen ağır bir yemek beslemek sadece köpeğinizin performansını engeller. Köpeğinizden en iyi sonuçları almak için, bu zamanlarda köpeğinizi beslemekten kaçınmalısınız. Kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorsanız, onları çok az miktarda besleyebilirsiniz.

Av sırasında köpeğinizi, küçük köpek ödülleri ile mutlu edebilirsiniz. DogPlus Biftekli Stick Köpek Ödülü Maması av günü köpeğiniz kendini iyi hissetmesi için iyi bir seçenektir.

Av Sonrasında Av Köpeği Beslenir mi ?

Köpeğiniz bütün gün av peşinde koştu. Av sonrası her zamankinden daha fazla yiyecek vermeli misiniz ?

Av sonrasında, “Köpeğin kas dokusunu yenilemesi, enerji rezervlerini geri kazanması ve ertesi güne hazırlanması için ihtiyaç duyduğu beslenmeyi kesinlikle sağlamak gerekir. Köpeğin yaktığı kalorileri yerine koymalısınız...

Köpeğinizin soğumasını ve kalp atışlarının yavaşlamasını beklemek, en az 1 saat geçtikten sonra köpeğinizi beslemek doğru olacaktır. Bu köpeğinizin şişkinlik yaşamaması içinde önemlidir. Av sonrası köpeğinize ıslak mama verilmesi, sindirim açısından daha kolay olacağı için iyi bir seçenektir. Av köpeğinize hangi ıslak mamayı vermeliyim diye düşünüyorsanız? DogPlus Dana Etli Köpek Konservesini denemenizi tavsiye ederiz.

Köpek Maması Seçerken Yaş Önemli mi?

Yavru köpeklerin özel beslenme ihtiyaçları vardır ve benzer şekilde yaşlı köpeklerin kendilerine özgü ihtiyaçları vardır. 

Bir köpek yavrusu için bir mama seçerken, yavru köpeğe özel bir formül (bazen bir büyüme diyeti olarak anılır) aramanız ve alacağınız mamanın köpeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmanız gerekir. Yavru köpeğiniz büyüdükçe ihtiyaçları da değişecektir, yani yaklaşık 6 ila 12 aylık olduğunda köpeğinizin yaptığı aktivitelere göre mamayı değiştirmeniz gereklidir.

Yetişkin ve yaşlı köpeklerin de ortak destek gibi özel ihtiyaçları vardır. Oldukça aktif olan yetişkin av köpekleri için, eklemlerini desteklemeye yardımcı olması için ilave glukozamin ve kondroitin içeren bir mama gerekebilir. Bu takviyelerin diyetlerine erken dahil edilmesi, eklemlerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Unutmayın, köpeğinizi yeni bir mamaya tüketmeye başladığında, aynı markadan olsa bile, bunu belirli bir süre boyunca yadırgayabilir. Yeni mamaya geçiş yapmak için bir hafta ila 10 gün ayırmanızı öneririz. Her gün yeni mamanın oranını artırarak vermek doğru bir geçiş olur. Bazen av köpeğiniz mama değişikliğine tepki verebilir. Bu çok normal bir davranıştır. 

İlgili Ürünler:

Doğru Köpek Mamasını Vermediğime Dair İşaretler Nelerdir?  

Köpeklerimizi gözlemlediğimizde doğru mama verip vermediğimizi anlamak mümkündür. Donuk ve pul pul dökülen bir tüy, sindirim sorunları, uyuşukluk ve kilo sorunları (zayıf veya fazla kilolu) gibi şeyler fark ederseniz, bu durum köpeğinizi doğru beslemediğinizin göstergesidir.

Kilo sorunları genellikle köpeğinizin tükettiği kalori miktarını değiştirerek kontrol edilebilir. Av mevsiminde mamayı değiştirmenize gerek olmadığını unutmayın. Tüm yıl boyunca aynı mamayı besleyebilirsiniz, sadece beslediğiniz miktarı ayarlamanız gerekir. Böylece av mevsimi boyunca köpeğinizin artan kalori ihtiyacını karşılayacaktır. Piyasada pek çok seçenek bulunmaktadır.Köpeğiniz çin mükemmel mamayı bulmak zor olabilir. Avcı köpeğiniz için yeni bir mama arıyorsanız, müşteri hizmetleri ekibimiz köpeğinize, aktivite düzeyine ve diğer bireysel ihtiyaçlara göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmaya hazırdır.