Arabada Köpekleri Sakinleştirmek İçin 8 İpucu

İki tür köpek vardır: araba yolculuklarını sevenler ve onlardan kesinlikle nefret edenler.

Arabada Köpekleri Sakinleştirmek İçin 8 İpucu

Arabada Köpekleri Sakinleştirmek İçin 8 İpucu

İki tür köpek vardır: araba yolculuklarını sevenler ve onlardan kesinlikle nefret edenler. Her evcil hayvan ebeveyni, yavrularının rüzgarı tüylerinde hissetmenin, başlarını camdan dışarı çıkarırken dillerini yana sallamanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlemesini ister. Ne yazık ki, birçok evcil hayvan sahibi bunun yerine yavrularını arka koltukta titrerken ve sızlanırken buluyor.

Korkmayın, araba kaygısı, her yavru köpeğin üstesinden gelebileceği bir şeydir! Aşağıdaki ipuçları köpeklere araba yolculuklarından nasıl keyif alacaklarını öğretebilir.

Yavru köpeğinizi arabaya karşı duyarsızlaştırın: Duyarsızlaştırma, bir köpeği korku tetikleyicilerine küçük artışlarla maruz bırakmayı içerir. Zamanla, evcil hayvan ebeveyni, yavrularını yavaş yavaş araba sürme deneyiminin daha fazla bölümüne maruz bırakabilir. Köpeğinizi arabadan yaklaşık 10 metre uzakta durması için nazikçe teşvik ederek başlayın. Kendilerini rahat hissettiklerinde, arabanıza sonuna kadar yaklaşmalarına izin verin. Oradan, kapılar hala açıkken onları arka koltuğa oturtun. Sonraki adımlar arasında kapıları kapatmak, motoru çalıştırmak ve sonunda kısa mesafeler kat etmek yer alır.

Köpeğin hızına göre ilerleyin: Sahiplerin duyarsızlaştırma uygularken yalnızca köpekleri sakin davranışlar sergilediğinde bir sonraki adıma geçmeleri çok önemlidir. Stresli bir durumu zorlamak, köpeğin araba kaygısını daha da güçlendirebilir! Bazı köpekler, dakikalar içinde arabaya atlayacak kadar rahat hissedebilirken diğerleri, haftalar sürebilir. Gerekirse yavru köpeğiniz, sakin görünene kadar duyarsızlaştırma sürecinde birkaç adım geri gidin. Seansları her zaman olumlu bir notla bitirin, böylece köpek tekrar denemeye daha istekli olur.

Karşı koşullandırma uygulayın: Karşı koşullandırma, evcil hayvan ebeveynlerinin köpeğin korkutucu bir duruma verdiği duygusal tepkiyi yeniden programlamasıdır. Bu durumda sahipler, araba sürüşleri ile olumlu bir ilişki kurmak için övgü, oyuncak ve ödüller kullanacaktır. Karşı koşullandırma, duyarsızlaştırma ile birlikte yürütülür. Köpeğiniz, bir sonraki adımı sakin bir şekilde tamamlayabildiğinde araba yolculuklarının eğlenceli olabileceğini öğrenmesi için onu ödüllendirin!

Yavru köpeğinize sakinleştirici bir takviye verin: Ödüller ve oyuncaklara ek olarak, evcil hayvan dostu bir sakinleştirici takviye, bu eğitim seansları sırasında çok faydalı olabilir. Doğal takviye, bir köpeğin ruh halini ve nörotransmitter seviyelerini dengeleyebilen oldukça etkili bitkiler içerir. Sakinleştirici takviyeler ayrıca genellikle stres tepkisini azaltmaya yardımcı olan ashwagandha ve eleuthero kökü gibi adaptojenlere sahiptir.

Arabada birlikte takılın: İlk birkaç seans sırasında, evcil hayvan ebeveynleri hiçbir yere gitmemelidir. Bunun yerine, arka koltukta motor kapalı ve arabanın kapıları açık bir şekilde biraz zaman geçirin. Endişeli yavrular, hareket etmeye başlamadan önce sadece arabada olmaya alışmalıdır. Tüm kapıları açık tutmak, köpeğin kendini kapana kısılmış hissetmesini önleyecek ve çok rahatsız hissetmesi durumunda ona bir kaçış yolu verecektir. Yavru köpeğinizle kucaklaşın ya da halat çekme oyunu oynayın ve bu sırada onu övün.

Eğlenceli bir hedef seçin: Yavru köpeğiniz, sizinle birlikte araba kullanmaya hazır göründüğünde, ilk araba sürüşlerini kısa tutun. Yavru köpeğiniz kendini rahat hissettiğinde, açık yola çıkmaya hazırsınız demektir! Doğa parkuru, köpek parkı veya plaj gibi yavru köpeğinizin seveceği yerleri seçin. Bu, köpeklerin arka koltuğa atlamak için heyecanlanmasını sağlayabilir çünkü yolculuğun sonunda eğlenceli bir ödül bekleyeceklerdir.

Arabada feromon kullanın: Feromonlar, endişeli yavruları sakinleştirir çünkü emziren dişi bir köpeğin kokusunu taklit ederler. Köpeğiniz, mahalle dışına çıkma cesaretini gösterdiğinde arabada kullanmak için harika bir yöntemdir. Feromonları bir sprey şişesinde veya arabanızın havalandırmasına takılan bir difüzörde satın alabilirsiniz. Feromon yayan özel tasmalar vardır ve sahipleri araba yolculuğundan hemen önce bu tasmalara geçebilir.

Stresi azaltmak için bir takviye deneyin: Daha güçlü araba fobisi vakaları için, bir doz stres giderici takviye, araba yolculuklarının çok daha sorunsuz geçmesini sağlayabilir. Araba yolculukları, veteriner ziyaretleri, yeni ortamlar ve yüksek sesler gibi son derece stresli durumlar için özel olarak tasarlanmış takviyeler vardır. Otlar, köpekler üzerinde hafif bir yatıştırıcı etki yaratmak için bir araya getirilir. Bu bitkiler aynı zamanda sinir sistemini rahatlatarak yavru köpeğinizin sakinleşmesini sağlar. Bir yere gitmeniz gerekiyorsa ve yavrunuzun rahat olmasını istiyorsanız arabaya yaklaşmadan kısa bir süre önce stres giderici takviyeler uygulayın.

Bazı şanslı sahipler, köpeklerinin davranışlarındaki değişikliği bir gecede fark edecektir. Diğerleri ise köpeklerini yavaş yavaş arabaya alıştırmak için daha fazla zaman harcamak zorunda kalacaktır. Araba kaygısının üstesinden gelmek için gereken süre, köpeğin araçlarla ilgili önceki deneyimlerine bağlıdır. Travmatik deneyimler yaşamış köpeklerin profesyonel bir köpek eğitmeninden yardım alması gerekebilir. İhtiyacınız olduğunda yardım istemekten çekinmeyin!

Yazı İçeriği

İlgili Ürünler: