Aktif Karbonlu Kedi Kumu Nedir?

Aktif karbonlu kedi kumu için ilk önce aktif karbonun ne olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

Aktif Karbonlu Kedi Kumu Nedir?

Aktif karbonlu kedi kumu için ilk önce aktif karbonun ne olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

Peki Aktif Karbon Nedir?

Aktif karbon, mikroskobik gözeneklerden oluşan karbon açısından zengin bir tozdur. Hindistan cevizi kabuğu, odun veya kömür gibi karbon açısından zengin malzemelerin aşırı yüksek sıcaklıklara (1.110 °F  -1.650 °F) ısıtılması ve kalan kömür tozunun toplanmasıyla oluşturulur. Aktif kömür, daha kapsamlı, gözenekli bir ağ oluşturmak için ek elementlerle işlenmiştir.

Aktif Karbon Kokuyu Nasıl Emer?

Gözenekli karbondan yapıldığı için aktif karbon oldukça emicidir. Her bir karbon partikülünün yüzey alanını kaplayan mikroskobik gözenekler, moleküler olarak daha küçük katıları, gazları veya sıvıları havadan çekerek onları içeride hapseder. Kaliteli aktif kömür , kendi ağırlığının %50'sine kadarını hapsedebilir ve bu da onu kullanışlı bir emici malzeme haline getirir.

Kedinizin tuvalet kabı ile ilişkili kötü kokulu kokular, havada kalan yüksek konsantrasyonda organik gaz veya buharın sonucudur. Kokunun yakınına aktif karbon yerleştirmek, emme gücünün etkisini göstermeye başlaması için yeterlidir. Aktif karbon havadaki kokulu gazı çeker ve gözeneklerinde hapseder.

Aktif Karbonlu Kedi Kumu

Bileşimindeki doğal mineraller sayesinde sıvıları emme kapasitesi yüksektir. Sıvıyı hızla emerek sıvıyı tutar ve koku ve bakteri oluşumunu engeller. Yüksek sıvı emme özelliği sayesinde oluşan dayanıklı topaklar sayesinde kedi kumu kolayca temizlenir, kalan kumun temiz kalmasını ve uzun süre kullanılmasını sağlar. Özel işlemlerden geçirilerek en aza indirilmiş tozlanma sayesinde yüksek kaliteli hızlı topaklanan bentonit, kedinizin patilerine yapışmaz ve böylece kum kutusuna yayılmaz.

Alternatif olarak, herhangi bir kedi kumuna eklenmek üzere ayrıca aktif karbon içeren bir koku giderici ürün de satın alabilirsiniz.