Ailenize Yeni Bir Kedi Nasıl Eklenir?

Ailenize başka bir kedi daha mı almayı düşünüyorsunuz? Şimdiden söylemliyiz ki çok şanslınız.

Ailenize Yeni Bir Kedi Nasıl Eklenir?

Ailenize başka bir kedi daha mı almayı düşünüyorsunuz? Şimdiden söylemliyiz ki çok şanslınız. Tabii evdekilerle anlaşabilirlerse. Evinize ikinci bir kedi (veya üçüncü ... veya dördüncü) eklemek heyecan verici olabilir ancak ailenize başka bir kedi daha eklemeden önce düşünecek çok şeyiniz var.

Başka Bir Kedi Almalı mıyım?

Konu kediler olunca eviniz daha fazla, daha neşeli, değil mi? Evet bazen. Bazı kediler bir ya da iki oyun arkadaşı ile gelişirler, diğerleri ise daha rahat olur, asla ikinci bir hemcinsiniz istemeyebilir. Kişilik ve yaş, eve başka bir kedi getirmeden önce göz önünde bulundurulması gereken iki önemli faktördür.

Uyumluluk Önemlidir

Ailenize başka bir kedi eklemeyi düşünürken kedinizin mizacını anlamak önemlidir. Aynı flört etmek gibi; uyumluluk çok önemlidir. Evcil hayvanınız enerjik ve oyuncu mu? Utangaç ve nazik mi? Benzer enerji seviyesi ve benzer kişiliğe sahip olmak her zaman büyük avantajdır. Bu yüzden kedinizin mizacı hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Yaş, bir sayıdan başka bir şey değildir ... Sadece ...

Mizaç ve karakter uyumluluğuna benzer olarak, yaş da önemli bir faktördür. Başarı için en büyük şansınız, eğer şimdiki kedin hâlâ bir genç ise evinize yeni bir kedi takdim etmektir. Eğer uzun bir süredir evizinizin efendisi olan daha yaşlı bir kediye sahipseniz (şöyle de okuyabilirsiniz; huysuz), onlar muhtemelen bölgesini korumaya meyilli ve yeni eklemeye karşı düşmanca davranabilirler. Tabii bu asla yeni bir arkadaş eklenemez demek değil. Sadece iki küçük kedi ya da kedi yavrusunu birbirlerine tanıtırken olduğundan daha hassas şekilde ele almalısınız.

Başka Bir Kediyi Başarıyla Tanıtmak için İpuçları

Yani yeni bir kedi buldunuz ve eve getirmek, ailenizle tanıştırmak için sabırsızlanıyorsunuz. Tüm kedileri bir odaya koyup, onların doğal olarak tanışmasına izin vermek cazip olsa da bu durum aynı şekilde yeni ve yerleşik kediler için de büyük stres yaratabilir. İşte tanıtımın sorunsuz geçmesi için birkaç yol.

Aynı evde birden fazla kedi var…

Bölgesel anlaşmazlıklar kediler arasındaki en büyük problemlerden biridir. Bu yüzden ailenize yeni bir kedi eklemeden önce kedilerinize yetecek kadar oyuncak, tırmalama çubuğu, su kabıi tuvalet kabı edinmeniz faydalı olacaktır. Tabii normalden daha fazla kedi mamasına da ihtiyacınız olacak. CatPlus Düşük Tahıllı Hipoalerjenik Kedi maması ihtiyacınızdan fazlasını karşılayacaktır.

Yavaş ve Dengeli

Yeni kediciğinize, mevcut kediyle resmi bir tanıtım yapmadan önce aralarına bir bariyer koyun. Bu, her iki kediye de diğerinin kokusuna alışma şansı verecektir. Birbirlerinin kokularını tanıdıklarına emin olduğunuzda ilk etkileşimleri kısa ve iyi gözetim altında tutmaya gayret edin. Eğer işler gergin hissetmeye başlarlarsa, kedileri ayırın ve tekrar denemeden önce onlara sakinleşmeleri için bir şans verin. Cesaretinizi asla kırmayın, kendine geleceklerdir.

Evinize başka bir kedi eklemek mutlaka size ve ailenize zorluklar getirecektir ama yine de son derece büyük bir keyiftir. Emin olabilirsiniz