8-12 Haftalık Yavru Köpek Gelişimi

Yavru köpeklerin çoğu yeni evlerine 8 ila 12 haftalıkken katılarak annelerini, kardeşlerini ve bebekliklerini geride bırakır.

8-12 Haftalık Yavru Köpek Gelişimi

Yavru köpeklerin çoğu yeni evlerine 8 ila 12 haftalıkken katılarak annelerini, kardeşlerini ve bebekliklerini geride bırakır. Pek çok insan bu yaşta, bir yavru köpek sahibi olur. Bu, köpeğin etkilenebilir olduğu ve eğitim için ideal olduğu, hızlı beyin gelişimi zamanıdır. Yavru köpek olmayı öğreniyor. Ve köpek, iyi ve kötü davranış eğilimlerini, bu kritik öğrenme döneminde deneyimlerinden ve çevresinden alıyor.

8-12 Haftalık Yavru Köpeklerde Fiziksel Geliştirme

8 ila 12 haftalık bir yavru köpek, büyük bir köpek ırkı olsa bile oldukça küçük olacaktır. Yavru köpekler fiziksel olarak savunmasız ve biraz sakardır.

Yavru köpeğinizin bu aşamada çok uyumasına hazırlıklı olur. Çoğu yavru, hızlı büyüyen beyinlerini ve vücutlarını desteklemek için günde yaklaşık 18 ila 20 saat uyur. 8 ila 12 haftalık yavrular hareketlilikleri ile sıfırdan 60'a çıkmış gibi görünseler de aşırı hızda kaldıktan birkaç dakika sonra kestirmek için bayılırlar.

12 haftadan önce, çoğu köpek yavrusu idrara çıkma ve dışkılamalarını kontrol etmede sorun yaşar. Sık sık kazalara eğilimlidirler ve genellikle geceyi idrar yapmadan geçiremezler. Ev eğitimi, yeni yavru köpeğinizi eve getirir getirmez başlamalıdır, ancak ilk birkaç haftaya yavaş ilerlemeye hazırlıklı olun. Yavru köpeğinizi her yediğinde, içtiğinde veya uykudan uyandığında dışarı çıkarıp düzenli bir programa bağlı kalın. Yavru köpeğinizi belirlenmiş bir "lazımlık noktasına" götürün. Birkaç hafta sonra vücut fonksiyonları üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmayı öğrenecek.

Yavru köpeğiniz, yaklaşık 16 haftalık olana kadar yetişkin dişleri oluşmaya başlamaz. Bazı süt dişleri 8-12 haftalıkken dökülmeye başlayabilir. Diş çıkarma belirtileri genellikle 12 haftalık olana kadar başlamaz. Köpeğinizin aşırı salya akması, aşırı çiğneme, ağızda pençeleme ve çiğnenen öğelerde geride kalan kanlı kalıntılar fark etmeye başladığınızda diş çıkardığını bilirsiniz.

8-12 Haftalık Yavru Köpeklerde Davranış Değişiklikleri

3 haftadan 12 haftaya kadar olan süre, kritik bir sosyalleşme dönemidir. Yavru köpekler her şeyden korkuyor gibi görünebildikleri için bu zamana genellikle "korku aşaması" denir.

Yavru köpeğinizin bazı durumlarda korkuyla tepki vermesine hazırlıklı olun. Bununla birlikte, korkulu bir yavruyu şımartmaktan veya rahatlatmaktan kaçının. Yeni manzaraları, sesleri ve ortamları tanıtmanın yollarını bulun. Yavru köpeğinizi veteriner ziyaretlerine, kuaföre tanıtın ve her şeyi olumlu tutmaya çalışın.

Yavru köpeğinizi yeni durumlarda rahatladığı ve yeni şeyler keşfettiği için ödüllendirin. Ancak, onu korkutan bir durumu kabul etmesi için köpeğinizi zorlamayın. Sakin ve iyimser kalırsanız eninde sonunda endişelenecek bir şey olmadığını öğrenecektir. Durum düzenli ve rutinmiş gibi davranın.

8-12 Haftalık Yavru Köpeklerde Sağlık ve Bakım

6 ila 8 haftalıkken, yavru köpeğinizin ilk köpek aşıları, haşarat giderme ve muayene için veterineri ziyaret etmesi gerekecektir. Yetiştirici veya evlat edinen grup ilk aşılarını ve haşaratını uygulamış ve yavruyu veterinere götürmüş olabilir. Ne olursa olsun, sağlıklı olduğundan emin olmak için yeni yavru köpeğinizi aldıktan sonraki birkaç gün içinde veterinerinize götürmelisiniz. Yetiştirici veya evlat edinme grubu tarafından sağlanan kayıtları veterinere götürün, böylece veterineriniz bir aşı programı ayarlayabilir veya reçete edebilir.

18 haftalık olduğunda, köpek yavrusu tüm aşılarını yaptırmış olmalıdır. Ancak o zamana kadar hastalıklara maruz kalmayı önlemeniz gerekiyor. Yavru köpeğinizin halka açık alanlarda yürümesine veya tanıdık olmayan hayvanlarla etkileşime girmesine izin vermeyin. Yavru köpeğiniz, sağlıklı köpek yavruları ve temiz yetişkin köpeklerle oynayabilir. Diğer köpeğin sahibini tanıdığınızdan ve köpeğin sağlıklı olduğuna güvenebileceğinizden emin olun.

8-12 Haftalık Yavru Köpeklerde Gıda ve Beslenme

Yavrular, annelerinin sütünü yaklaşık 3 ila 6 haftalıkken sütten kesmeye başlarlar ve genellikle 6 ila 8 hafta arasında tamamen sütten kesilirler. Yeni yavru köpeğinizi aldığınız zaman, en az birkaç hafta köpek maması yemeye başlamış olmalıdır. Yetiştirici veya evlat edinen kişi, yediği yemeğin türü hakkında size bilgi vermelidir.

Mümkünse aynı diyetle başlayın. Yeni bir mama seçmeden önce yeni yavru köpeğinizin ortama birkaç gün veya hafta uyum sağlamasına izin verin. Yiyecekleri değiştirmeye karar verirseniz, gastrointestinal rahatsızlığı önlemek için yeni yiyeceğe yavaş yavaş geçtiğinizden emin olun.

Yavru köpeğinizin büyümesi ve gelişmesi için doğru beslenmeye ihtiyacı vardır. Büyüme için etiketlenmiş yüksek kaliteli bir köpek maması alın. 8 ila 12 haftalık yavru köpeklerin çoğu, eşit aralıklarla günde üç kez yemek yemelidir. Yemek zamanındaki bu düzenlilik, özellikle çok küçük ırklarda kan şekerinin düşmesini önlemeye yardımcı olur.

Köpeğinizin ağırlığı için ambalaj üzerinde tavsiye edilen miktarla besleyerek başlayın. Beslenme miktarının ayarlanması gerekip gerekmediğini görmek için köpeğinizin kilosunu birkaç günde bir kontrol edin. Yavru köpeğiniz açgözlü görünüyorsa ve kilo almıyorsa, daha fazla yiyecek ekleyerek ayarlama yapın. Geride çok şey bırakırsa, teklifinizi azaltın. Veteriner hekim ziyaretlerinizde, beslediğiniz gıdanın türünü, beslenme sıklığını ve günlük beslediğiniz miktarı ile tüketilen miktarı tartışın. Herhangi bir diyet ayarlaması yapmanız gerekip gerekmediğini veterinerinize sorun.

Ev yapımı köpek maması ile beslemek istiyorsanız, yapabilirsiniz, ancak bunu çok dikkatli yapmanız gerekecektir. Kullanmayı planladığınız tarif hakkında veterinerinize danışın. Doğru malzemeleri kullanarak dengeli, besleyici bir tarif olduğundan ve yeterli miktarda kalori aldığından emin olmalısınız.

Yavru köpeğinize, güvenli oldukları, toksik olmadığı, sağlıklı oldukları ve yavru köpeğinizin günlük kalori alımının yaklaşık yüzde 10'undan fazlasını oluşturmadıkları sürece çeşitli ikramlar verebilirsiniz.

8-12 Haftalık Yavru Köpeklerde Eğitim

Yavru köpeğiniz hala bir bebek olsa da sizinle eve gelir gelmez eğitime başlamak çok önemlidir. Basit başlayın. Yavru köpeğinize adını öğretin. Köpeğe gidebileceği yer ve evin yasak bölgeleri gibi ev kurallarına alışması için birkaç gün vermelisiniz.

Tasma eklemeden önce yaka hissine alışmasına izin verin. Ardından, köpeğin tasmayı sürüklemesine izin vermeye başlayabilirsiniz, böylece onun hissini anlasın. Köpek onunla rahat göründüğü anda, tasma ile yürümek için eğitmeye başlayabilirsiniz.

Bu hızlı bir öğrenme dönemi olmasına rağmen, yavru köpeğiniz ilk başta en hızlı öğrenci olmayabilir, çünkü birçok "ilk” vardır. Otur, kal ve aşağı gibi bazı temel komutları tanıtmaya başlayabilirsin. Yavaş olun, sabırlı ve olumlu olun en önemlisi eğlenin.