5 Yaygın Köpek Eğitimi Efsanesi

Köpek eğitimi söz konusu olduğunda, bununla ilgili birkaç yanlış anlama vardır.

5 Yaygın Köpek Eğitimi Efsanesi

Köpek eğitimi söz konusu olduğunda, bununla ilgili birkaç yanlış anlama vardır. Köpeğinizi doğru şekilde eğittiğinizden emin olmak için bu yaygın mitlerin ardındaki gerçeği anlamak önemlidir.

Efsane 1: Pozitif pekiştirme eğitimi yalnızca uslu köpeklerde işe yarar.

Pozitif takviye kullanmak, davranış sorunları olan köpekler veya enerjik köpekler de dahil olmak üzere genel olarak köpekleri eğitmenin en etkili yoludur. Köpekleri cezalandıran yöntemlerle eğitim, komutlara uymayı öğretmek yerine korkulu ve saldırgan olmalarına neden olabilir.

Efsane 2: Yaşlı köpekler yeni numaralar öğrenemezler.

Köpek eğitimiyle ilgili en yaygın efsanelerden biri, yaşlı köpeklerin yeni komut ve  yeni numaraları öğrenemeyeceğini söylenmesi. Bununla birlikte, her yaştan köpek yeni komutlar ve püf noktaları öğrenebilir.

Efsane 3: Yiyecekleri eğitim için kullanmak köpekleri şımartır.

Ödül vermek, pozitif pekiştirme eğitiminin önemli bir parçasıdır, ancak bu, köpeğinize her zaman yiyecek dağıtmak zorunda kalacağınız anlamına gelmez. Bunun yerine, köpeğiniz komutları başarılı bir şekilde yerine getirmeyi öğrendiğinde, yiyecekleri aşamalı olarak vermeniz gerekir. Böylece, köpeğiniz herhangi bir yiyecek ödülü verilmeden komutları yerine getirebilmiş olur.

Efsane 4: Bazı köpekler eğitilemez.

Yaygın bir köpek eğitimi efsanesi, bazı köpeklerin zeka eksikliği veya inatçılık nedeniyle herhangi bir komutu öğrenememesidir. Bazı köpeklerin ne yapmaları gerektiğini anlamaları daha uzun sürerken, tüm köpekler komutları nasıl takip edeceklerini bulma yeteneğine sahiptir. Daha uzun süren köpeklere karşı sabırlı olun ve sonunda ne yapacaklarını öğreneceklerdir.