28 Mart Kedinize Saygı Günü (Cat Respect Day)

Kedi ebeveyni ya da sahibi olmak çoğu zaman karşılığını alamadığınızı hissettiğiniz bir iş gibi gelebilir.

28 Mart Kedinize Saygı Günü (Cat Respect Day)

Kedi ebeveyni ya da sahibi olmak çoğu zaman karşılığını alamadığınızı hissettiğiniz bir iş gibi gelebilir. Siz, onlarla her gün ilgilenirken, size günün bir saatini bile verirlerse kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Yani günün sonunda bunu hak ettiğinizi biliyorsunuz ve bu onların küçük sevgi eylemlerini daha da özel kılıyor.

Kediler, kibirli ve sevecen olmadıkları yönünde bir üne sahiptirler ancak bu tamamen doğru değildir. Elbette, bazen kendi alanlarına ihtiyaçları var ama sizi seviyorlar. Sevgi dilleri ve ifadeleri köpeklerden farklı ancak bu sizi sevmedikleri, önemsemedikleri anlamına gelmez.

Size olan sevgilerini; biraz bacaklarınıza sürtünmek veya kollarınızı yoğurmak, burnunuzu yalamak veya onlarla oynamanızı sağlamak için peşinizden koşmak gibi ince şekillerde gösterirler. Tatile gidip onları geride bırakırsanız, gerçekten üzülebilirler ve geri döndüğünüzde çok yapışkan (sürekli temas halinde, kendini sevdirmek için yanıp tutuşan) davranabilirler. Sizi tıpkı köpekler gibi kalplerinin özünden seviyorlar ama sadece bunu gösterme biçimleri ve ifadeleri aynı değil.

Aynı şekilde, kedinize onu sevdiğinizi ve onların bu durumlarına saygı duyduğunuzu göstermenin farklı yolları var. “Kedinize Saygı Günü” (Cat Respect Day) yaklaşırken kedinizin ihtiyaçlarına, bireysel kişiliklerine ve tercihlerine saygı duyduğunuzu göstermek için yapabileceğiniz bazı şeyleri sizin için derledik.

Bu özel gün için önerilerimiz;
Kedinizle kaliteli zaman geçirin

Biraz zaman ayarlayın. Bazı şeyleri erteleyin, mutlaka takviminize ekleyin. Hayatlarımız çok meşgul ama kedinizle oyunlar oynamak kesinlikle biraz zaman ayırmaya değer. En iyi arkadaşınla başka nasıl güçlü bir bağ geliştirebilirsiniz ki?

Kedinize yeni bir kedi oyuncağı alın
Bazen sevginizi göstermek, o kedi faresini yenilemek veya eski dövülmüş olanın yerini alacak yeni bir tırmalama direği almak kadar kolaydır. O şerit asayı salladığında sevineceğini biliyorsun.

Kedinizi mutlu etmenin yeni yollarını öğrenin
Kedinin kulaklarının arkasını güzelce kaşımandan hoşlandığını biliyordun, ama perdenin arkasında seninle oynamayı da sevdiğini biliyor muydun? Biraz deneme gerektirse bile, bugün kedinizin sevdiği eğlenceli yeni oyunlar veya yerler bulun. Bunların hepsi kedinizin sevildiğini bilmesine yardımcı olur.

Neden kedi?
Kediler sezgiseldir

Kediler, sahiplerinde duyguları hissedebilen empatik evcil hayvanlardır. Üzgün ​​olduğunuzda hissedebilir ve sevgilerini pek çok benzersiz şekilde gösterebilir: sizi evin içinde takip etmek, fazladan şefkatli olmak veya normalden daha fazla kucaklaşmak.

Kediler çocuklarla harika bir uyum içindedir
Bazı söylentilere rağmen, çoğu kedi çocuklarla birlikte harikadır. Onları giydirmelerine, taşımalarına ve gönüllerinin istediği şekilde onlarla oynamalarına izin veriyorlar. Kediler ve küçük bebekler özellikle harika bir kombinasyondur çünkü ikisi de şekerleme yapmayı severler. Sıcak bir kedicikten daha iyi tüylü uyuklayan arkadaş olabilir mi?

Kediler çok komik
Kediler çok dengeli ve zeki olduklarını iddia ederler ama bunun pek de doğru olduğu söylenemez. Sadece biraz daha  komik olduklarını düşünüyoruz. (Özellikle hata yaptıklarında ve hiçbir şey olmamış gibi davrandıklarında) Kediler çok ilginç ve eğlencelidir, gününüze her zaman biraz mizah katacaklarına güvenebilirsiniz.