10 Benzersiz Melez Köpek

İki sevimli ırk bir araya gelerek tek bir melez oluşturduğunda yeni sahibi iki kat şirinliğin ve eğlencenin tadını çıkaracaktır.

10 Benzersiz Melez Köpek

10 Benzersiz Melez Köpek

Aklınızda melez bir köpek yavrusu mu var? İki farklı safkan köpeğin melezini sahiplenmek, sadece benzersiz görünümlü bir köpeğe sahip olduğunuz için değil, aynı zamanda sizi bekleyen sürprizler için de yeni bir deneyimdir! Bu sürprizlerin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Öncelikle, yavru köpeğinizin nihai ağırlığının ve boyutunun ne olacağını asla tam olarak tahmin edemezsiniz. Ayrıca tüy rengi ve mizaç konusunda da her zaman bir belirsizlik vardır. Bir melezin mizaç sorunları olabilir. Ancak, yavru köpeğin uygun şekilde sosyalleşmesi için bolca fırsat tanınarak bu sorunların önüne geçilebilir. Erken sosyalleşmenin, eğitimin ve aktif bir rutinin önemini asla göz ardı etmeyin.

Safkan bir köpek, farklı özellikleri zaten incelenmiş ve keşfedilmiş olduğundan sahibi için öngörülebilir bir rotadadır. Eğer bir köpek sahiplenme kararı verdiyseniz aşağıda safkan ebeveynlerinden gelen özelliklerin en iyi birleşimine sahip tuhaf derecede sevimli köpek arkadaşınızı almadan önce göz önünde bulundurmak isteyeceğiniz bazı melez ırkları bulabilirsiniz.

1) Cheagle:

Hiç duydunuz mu? Beagle ve Chihuahua'nın bir melezidir. Cheagle'lar enerjik, oyuncu ve nazik olarak bilinir. Bu özellikler, Beagle ebeveyninden gelir. Kompakt boyutu Chihuahua'dan aldığı bir özelliktir.

2) Corgski:

Corgi ve Sibirya Husky'sinin bir yavrusudur. Horgi ve Siborgi takma adlarıyla da bilinir. Bu kısa bacaklı cinsin çift kürkü nedeniyle sürekli tüy döktüğü bilinmektedir.

3) Boxador:

Bu karışık cins, Boxer ve Labrador ırklarının birleştirilmesinden türemiştir. Sadık ve arkadaş canlısı bir mizaca sahip büyük bir köpek sahiplenmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Boxadorlar, insan ailelerine karşı büyük bir bağlılık sergilerler. Egzersiz rejimi ile aktif bir yaşam tarzına ihtiyaç duyarlar. Bu ırk, çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşır.

4) Golden Shepherd:

Hem Alman Çoban hem de Golden Retriever köpeklerinin hayranıysanız tek bir Golden Shepherd sahiplenerek her iki dünyanın da en iyisinin tadını çıkarmaya ne dersiniz? Golden Shepherd, uyanık, aktif, zeki ve nazik olan uyumlu bir ırktır. Orta büyüklükteki boyu, Golden Retriever gibi bir kafa ve Alman Çoban Köpeği gibi bir vücut ile tamamlanır.

5) Chug:

Bir Pug ve Chihuahua çiftleştiğinde ortaya çıkan en sevimli sonuç Chug'dır! Pug ve Chihuahua özelliklerinin karışımı, oyuncu ve sadık bir köpeğin ortaya çıkmasını sağlar. Bu cinsin diğer köpeklere ve çocuklara karşı daha kabullenici olması için erken sosyalleşme şarttır.

6) Shichi:

Shih Tzu ve Chihuahua melezlemesi ile üretilmiştir. Shichiler veya Chi-Tzular, nazikçe ele alınması gereken küçük köpeklerdir. Bu narin cins, eğlenceyi sever ve korkusuzdur. Aynı zamanda keskin ve tiz havlamasıyla da bilinir.

7) Labsky:

Labrador ve Sibirya kurdu karışımı bir köpeğin ebeveynlerinden bu özelliklerin bir kombinasyonunu alması muhtemeldir; insanlarına karşı koruyucu ve sadık, akıllı, sevgi dolu, çalışkan ve iyi bir yüzücü olacaktır.

8) Rottador:

Eğer bir bekçi köpeği arıyorsanız eve Labrador ve Rottweiler karışımı bir köpek almaya ne dersiniz? Bir Rottador, uygun sosyalleşme ve itaat eğitimi ile mükemmel evcil hayvanınız olabilir. Bu ırkı yavruluk döneminde diğer evcil hayvanlarla ve evdeki çocuklarla tanıştırmak, onlara karşı arkadaş canlısı bir yapı sergilemesi için önemlidir. Bu cins, ayrılık anksiyetesine yatkındır ve sahiplerinin ilgisini çekmek için can atar. Genel olarak uysal ve sevecen bir ırktır.

9) Shepherd Chow:

İsmi soyunu ele vermektedir. Bu melez köpeğin bir ebeveyni Alman Çoban Köpeği, diğer ebeveyni ise Chow Chow'dur. Sonuç olarak ortaya sadık, enerjik ve akıllı, orta ila büyük boy bir melez köpek çıkabilir. Bu cinsin zihinsel ve fiziksel olarak uyarılması gerekir, aksi takdirde kolayca sıkılabilir. Ayrıca insan ailesine karşı korumacıdır.

10) Corgipoo:

Bir Corgi bir Kaniş ile çiftleştiğinde sevimli bir Corgipoo elde ederiz. Sevimli yüzleri, kısa kalın bacaklarla desteklenen küçük bedenlere dayanır. Bir Corgipoo, genç ya da yaşlı her türlü insanla uyumludur. Bu cins zeki, itaatkar, çok enerjik ve yaramazdır.

İki farklı soydan gelen köpeklerden oluşturulan bu melez köpekler, yakında popüler bir sansasyona dönüşebilir. Biraz meydan okuma ve heyecan arayışında olan köpekseverler, bir melez köpeğin bakım sorumluluğunu üstlenebilirler. Yavrunun her ebeveynden/türden alacağı özellikler konusunda her zaman bir belirsizlik vardır. Anneden yavruya hangi özelliklerin geçeceğini ve melezin babasından hangi özellikleri alacağını tahmin etmek zordur. Ancak iki sevimli ırk bir araya gelerek tek bir melez oluşturduğunda yeni sahibi iki kat şirinliğin ve eğlencenin tadını çıkaracaktır.